:

Szerző: Koi Tamás

2023. április 3. 09:43

Elérhető a roaminglehetőség a telekomos Apple Watch-okon

Az Apple Watch cellular változatával rendelkező telekomos előfizetők múlt hét óta immár nem csak az országhatáron belül tudják használni az órájukat a mobilhálózaton. Az újonnan megjelnő roaminglehetőséghez az iPhone-ra és az órára is a legfrissebb szoftververziót kell telepíteni.

A Magyar Telekom a hazai szolgáltatók közül egyedüliként értékesíti az Apple Watch okosórák mobilhálózatra kapcsolódó változatait, nem véletlenül: a cég máig az egyetlen szolgáltató hazánkban, mely rendelkezik az ehhez szükséges technológiai háttérrel, azaz eSIM és MultiSIM szolgáltatást egyaránt kínál ügyfelei számára.

apple_watch_roaming

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cellular változat felhasználási lehetőségeit ugyanakkor némileg behatárolta, hogy az óra csak belföldön volt hajlandó mobilhálózatra csatlakozni, azaz nem lehetett igénybe venni vele roamingszolgáltatást.

Ez a Watch OS múlt héten megjelent 9.4-es verziójával megváltozott, ahogy arra a Telekom weboldalán is felhívja a figyelmet, de nem Apple termékről beszélnénk, ha nem erős korlátozások mellett élne csak a szolgáltatás.

Ez elsősorban azt jelenti, hogy az Apple Watch-ok jelenleg kilenc ország ugyanennyi partnerhálózatára képesek csak csatlakozni, a lista konkrétan a következő:

  • Szlovákia - a Slovak Telekom hálózatán
  • Ausztria - a Magenta hálózatán
  • Lettország - a Latvijas Mobilais Telefons (LMT) hálózatán
  • Finnország - az Elisa hálózatán
  • Tajvan - a Taiwan Mobile hálózatán és a Far EasTone hálózatán
  • Lengyelország - a T-Mobile Polska hálózatán
  • Németország - a Telekom Deutschland hálózatán
  • Görögország - a COSMOTE hálózatán
  • Csehország - a T-Mobil CZ hálózatán

További fontos feltétel, hogy a szolgáltatás csak akkor működik, ha mind az előfizetésen, mind az órán be van kapcsolva a VoLTE-hanghívás.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 00:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.