:

Szerző: Koi Tamás

2023. március 23. 11:44

Bezárja a világ egyik legnagyobb fototechnikai oldalát az Amazon

Az Amazon médiaérdekeltségeit is érintik a cég hétfőn nyilvánosságra került idei létszámleépítései: 25 év után bezár a DPReview.com.

Nem várt veszteséggel jár az Amazon idei létszámleépítési terve: tegnapelőtt rövid posztban közölte a fototechnikai termékeket, így elsősorban digitális kamerákat tesztelő DPReview.com ügyvezetője, Scott Everett, hogy a site április 10-én, csaknem 25 évnyi működés után bezár, miután szinte az elejétől kezdődően rendkívül alaposan dokumentálva végigkövette a digitális fotográfia technológiai forradalmát.

nikon_d850

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Pontosabban lakat kerül az oldalra, ami azt jelenti, hogy új cikkek ezt követően nem jelennek már meg, a meglévőket pedig "korlátozott ideig" lehet majd olvasni az eredeti elérhetőségükön.

Az egyelőre nem világos, hogy az archívumot meddig kívánja elérhetővé tenni a tulajdonos, mely 2007-ben vásárolta fel az oldalt, az Internet Archive ugyanakkor már megkezdte a felületen elérhető mintegy négymillió hosszabb-rövidebb cikk és poszt archiválását, így az Amazon döntésétől függetlenül az óriási cikkadatbázis a jövőben is elérhető marad majd a digitális fotográfia iránt érdeklődők számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 09:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.