Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 21. 12:07

Kibertámadás érte a Ferrarit

Váltságdíjat követel egy támadó a Ferrari rendszeréből megszerzett adatok kiszivárogtatásával fenyegetőzve, de az autógyártó nem kíván eleget tenni a kérésnek.

Ügyféladatok kiszivárogtatásával fenyegeti egy hacker a Ferrarit, amennyiben az olasz luxus sportautókat gyártó cég nem fizeti meg a követelt váltságdíjat - számolt be róla a Reuters. A vállalat hétfőn közzétett közleménye szerint a közelmúltban kiberbűnözők hozzáfértek egyes rendszereihez, de nem kíván eleget tenni a követelésnek, mert a bűncselekmény finanszírozásával csak támogatná a támadók tevékenységét.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A támadó az autós cég ügyfeleinek nevéhez, e-mail címéhez, telefonszámához férhetett hozzá, de az olyan érzékenyebb információk, mint a bankszámlaszámok vagy fizetési adatok nem érintettek.

A gyártó azóta a bűnüldöző szervek után az ügyfeleket is tájékoztatta az incidensről, de egyelőre nem árult el több részletetet, többek közt azt sem, hogy mekkora lehetett az érintettek köre, azt mindenesetre hozzátette, hogy a támadásnak nincs hatása a vállalat működésére.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról