Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 23. 11:38

Színváltós óraszíjra vágyhat az Apple

A jelek szerint a cupertinóiak meglehetősen extravagáns ötlettel turbóznák fel az Apple Watch órák szíját.

A jelek szerint az Apple a jövőben még hasznosabb divatkiegészítővé tenné a Watch okosórát: a cupertinói cég által benyújtott egyik szabadalom egy „elektrokróm” funkciókkal ellátott óraszíjat mutat be, ami nagyjából azt jelenti, hogy bizonyos feszültségek állításával az óraszíj sávján különféle színeket és színkombinációkat lehetne megjeleníteni.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az alapötlet felhasználását egy szövetből készült szíj gyakorlati példáján keresztül vezeti le a cég, tehát valószínűsíthető, hogy az Apple Watch-ról van szó. A dokumentum leírása alapján „néhány vagy az összes” szál kaphatna elektrokróm réteget, ami rákapcsolt feszültség jelenlétében reagálva változtatná a színét, mindezt a szíj eltávolítása vagy cseréje nélkül, és akár napszakonként automatikusan változtathatna árnyalatot.

Természetesen mivel szabadalomról van szó, a fejlesztés érkezését nem kell készpénznek venni, de jól mutatja az irányt, hogy az Apple számára továbbra is fontosak a változatos kialakítású és színű szíjak kínálatának növelése.

apple_patent

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról