Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 15. 11:11

Fizetőfalon dolgozhat a TikTok

Több kifizetéssel és bevételszerzési lehetőséggel ösztönözné a TikTok a videósokat.

Újabb módszerekhez nyúlhat a TikTok, hogy további löketet kapjon növekedése: belsős források szerint a videós közösségi szolgáltatás aktívan dolgozik egy fizetőfalas funkción, ami lehetővé tenné az alkotók számára, hogy minimum 1 dollárért (vagy egy tetszőleges megadott összegért) megnézhető prémium tartalmakat védessenek le.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A technikai részleteket egyelőre homály fedi, egyelőre annyi biztos, hogy az új lehetőség hozzásegítené az influencereket ahhoz, hogy közvetlenül bevételre tegyenek szert a platformon, ennek gondolatával kacérkodik a közösségi szolgáltatás. Ez egyben az influencerek megtartását is szolgálná, akik egyébként a fejlettebb alkotói programokat nyújtó YouTube-ot vagy az Instagramot is választhatják fő felületnek pénzszerzés céljából.

A TikTok újragondolná az „alkotói alapot” is, hogy a készítők magasabb kifizetéseket kaphassanak. A 2020-ban indult programon belül három év alatt egymilliárd dollárt osztottak szét a népszerű videók készítőinek, a tervek szerint a jövőben pedig több jutalmat kapnának azok, akik kihasználják a kiterjesztett időkorlátot, és 3-10 perces tartalmakat készítenek a felületre.

A TikTok egyelőre nem reagált a hírre, így nem lehet tudni, hogy élesben mikor rajtolhat egy ilyen rendszer.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról