:

Szerző: Koi Tamás

2023. február 1. 13:03

Új androidos médiabox jön a Telekomhoz

Idestova két éve van piacon a Magyar Telekom második generációs IPTV platformjához készült set-top box, melyet a szolgáltató SmartBoxnak hív - az androidos dobozka rövidesen utódot kaphat.

Pár hónapon belül új, az IPTV-s vételt biztosító előfizetői végberendezés, azaz set-top box (médiabox, ahogy tetszik) jelenik meg a Magyar Telekomnál, mely az első generációs androidos SmartBoxokhoz képest továbbfejlesztett processzort és több memóriát tartalmaz, ugyanakkor csak digitális kimenettel rendelkezik majd.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szolgáltató 2021-ben elsőként vezetett be a magyar piacon olyan, hibrid szolgáltatói megoldást, mely kvázi nyílt operációs rendszert (Android) futtatott, olyan, speciális módosításokkal ellátva, melyeket kifejezetten tévészolgáltatók megrendelésére gyártanak az erre szakosodott cégek.

Az új platform a megjelenése óta folyamatosan kapta a kisebb-nagyobb szoftverfrissítéseket, most pedig megkaphatja az első nagyobb hardverfrissítést is - az új SmartBox nagyobb teljesítményű lesz elődjénél, ami remélhetőleg a felhasználói interfész végre igazán gördülékeny futását eredményezheti majd.

A HWSW Podcast! legutóbbi, Weekly adásában éppen a set-top boxok kerültek terítékre, Sinka Sándor, a Magyar Telekom Tv tribe tech leadje sok érdekességet mondott el a kis fekete dobozkák működésének hátteréről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 17:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.