Szerző: Koi Tamás

2023. február 1. 13:03

Új androidos médiabox jön a Telekomhoz

Idestova két éve van piacon a Magyar Telekom második generációs IPTV platformjához készült set-top box, melyet a szolgáltató SmartBoxnak hív - az androidos dobozka rövidesen utódot kaphat.

Pár hónapon belül új, az IPTV-s vételt biztosító előfizetői végberendezés, azaz set-top box (médiabox, ahogy tetszik) jelenik meg a Magyar Telekomnál, mely az első generációs androidos SmartBoxokhoz képest továbbfejlesztett processzort és több memóriát tartalmaz, ugyanakkor csak digitális kimenettel rendelkezik majd.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

A szolgáltató 2021-ben elsőként vezetett be a magyar piacon olyan, hibrid szolgáltatói megoldást, mely kvázi nyílt operációs rendszert (Android) futtatott, olyan, speciális módosításokkal ellátva, melyeket kifejezetten tévészolgáltatók megrendelésére gyártanak az erre szakosodott cégek.

Az új platform a megjelenése óta folyamatosan kapta a kisebb-nagyobb szoftverfrissítéseket, most pedig megkaphatja az első nagyobb hardverfrissítést is - az új SmartBox nagyobb teljesítményű lesz elődjénél, ami remélhetőleg a felhasználói interfész végre igazán gördülékeny futását eredményezheti majd.

A HWSW Podcast! legutóbbi, Weekly adásában éppen a set-top boxok kerültek terítékre, Sinka Sándor, a Magyar Telekom Tv tribe tech leadje sok érdekességet mondott el a kis fekete dobozkák működésének hátteréről.

a címlapról