:

Szerző: Koi Tamás

2023. január 27. 12:26

Február 1-jén éjjel aludni megy minden Digi szolgáltatás

Rövid, pár órásra tervezett üzemszünet lesz február 1-jén a Digi hálózatában, mely kihat a szolgáltató összes vezetékes és mobilos ügyfelére - már akik az éjjeli órákban alvás helyett tévézéssel, telefonálással vagy internetezéssel múlatnák az időt.

Február 1-jén a hajnali órákban országos karbantartást tart hálózatában a Digi, így a szolgáltató által megküldött tájékoztató szerint az adott napon 1:00-tól várhatóan 5:30-ig sem a tévé sem az internet, sem pedig a telefonszolgáltatás (mobil és vezetékes) nem lesz használható a cég ügyfelei által. 

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az internetes fórumokon már meg is jelentek az esettel kapcsolatos első összeesküvés-elméletek, mindenesetre aligha valószínű, hogy a ma bejelentett leállásnak bármi köze lenne ahhoz, hogy a Digi tulajdonosa, a 4iG Nyrt. többségi tulajdonában lévő Antenna Hungária minden bizonnyal ugyanezen a napon szerez majd 51%-os tulajdonrészt a Vodafone Magyarországban.

A frissen megszerzett távközlési érdekeltségek integrálása egyébként aligha lesz kihívásoktól (és tervezett vagy éppen nem tervezett) leállásoktól mentes, ámde ennyire azért jó eséllyel nem szaladnak előre a felek. A jövő szerdai ezért inkább tűnik annak, aminek beharangozták: egy a Digi háttérrendszereit érintő, néhány órás szolgáltatáskieséssel járó unalmas rutinműveletnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 09:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.