Szerző: Koi Tamás

2023. január 27. 12:26

Február 1-jén éjjel aludni megy minden Digi szolgáltatás

Rövid, pár órásra tervezett üzemszünet lesz február 1-jén a Digi hálózatában, mely kihat a szolgáltató összes vezetékes és mobilos ügyfelére - már akik az éjjeli órákban alvás helyett tévézéssel, telefonálással vagy internetezéssel múlatnák az időt.

Február 1-jén a hajnali órákban országos karbantartást tart hálózatában a Digi, így a szolgáltató által megküldött tájékoztató szerint az adott napon 1:00-tól várhatóan 5:30-ig sem a tévé sem az internet, sem pedig a telefonszolgáltatás (mobil és vezetékes) nem lesz használható a cég ügyfelei által. 

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az internetes fórumokon már meg is jelentek az esettel kapcsolatos első összeesküvés-elméletek, mindenesetre aligha valószínű, hogy a ma bejelentett leállásnak bármi köze lenne ahhoz, hogy a Digi tulajdonosa, a 4iG Nyrt. többségi tulajdonában lévő Antenna Hungária minden bizonnyal ugyanezen a napon szerez majd 51%-os tulajdonrészt a Vodafone Magyarországban.

A frissen megszerzett távközlési érdekeltségek integrálása egyébként aligha lesz kihívásoktól (és tervezett vagy éppen nem tervezett) leállásoktól mentes, ámde ennyire azért jó eséllyel nem szaladnak előre a felek. A jövő szerdai ezért inkább tűnik annak, aminek beharangozták: egy a Digi háttérrendszereit érintő, néhány órás szolgáltatáskieséssel járó unalmas rutinműveletnek.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról