:

Szerző: Koi Tamás

2023. január 25. 12:42

Nem kizárólag a tápláléklánc aljáról söpör ki embereket a Google

Eléggé rácáfol a Google anyacége, az Alphabet arra a közhiedelemre, hogy egy elbocsátási hullámban mindig a kisember - jelen esetben az alacsonyabb pozíicióban dolgozó munkaerő - húzza a rövidebbet.

Egy nagy cég elbocsátási hullámában általában a munkavállalói tápláléklánc alján teljesítő közkatonák kerülnek először lapátra, a Google anyacége, az Alphabet azonban a legújabb, 12 ezer dolgozót érintő leépítési hullámában némileg eltér ettől a gyakorlattól.

office_chair_massage

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A CNBC beszámolója szerint a cég fennállásának eddigi legnagyobb létszámleépítési hulláma összesen mintegy 1800 kaliforniai dolgozót érint, akik zömében a cég főhadiszállásán dolgoznak a San Francisco-öböl körzetében.

A Kalifornia államnak benyújtott tájékoztató dokumentum szerint a távozó dolgozók mintegy negyede igazgatói vagy senior titulust visel,

de elmegy a cégtől többek között 27 főállású masszőr is.

Utóbbi igazán fájdalmas - szó szerint - veszteséget jelenthet a Google, illetve annak alkalmazottai számára.

Sundar Pichai, a cég első embere egyébként hétfőn tartott céges nagygyűlést a leépítésekkel kapcsolatban, ahol ismételten sajnálatát fejezte ki a történések miatt, próbálva mindvégig empatikusnak tűnni - a kiszivárgott hangfelvételek alapján ez azonban nem feltétlenül hatotta meg a résztvevőket.

a címlapról