:

Szerző: Koi Tamás

2023. január 25. 12:42

Nem kizárólag a tápláléklánc aljáról söpör ki embereket a Google

Eléggé rácáfol a Google anyacége, az Alphabet arra a közhiedelemre, hogy egy elbocsátási hullámban mindig a kisember - jelen esetben az alacsonyabb pozíicióban dolgozó munkaerő - húzza a rövidebbet.

Egy nagy cég elbocsátási hullámában általában a munkavállalói tápláléklánc alján teljesítő közkatonák kerülnek először lapátra, a Google anyacége, az Alphabet azonban a legújabb, 12 ezer dolgozót érintő leépítési hullámában némileg eltér ettől a gyakorlattól.

office_chair_massage

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A CNBC beszámolója szerint a cég fennállásának eddigi legnagyobb létszámleépítési hulláma összesen mintegy 1800 kaliforniai dolgozót érint, akik zömében a cég főhadiszállásán dolgoznak a San Francisco-öböl körzetében.

A Kalifornia államnak benyújtott tájékoztató dokumentum szerint a távozó dolgozók mintegy negyede igazgatói vagy senior titulust visel,

de elmegy a cégtől többek között 27 főállású masszőr is.

Utóbbi igazán fájdalmas - szó szerint - veszteséget jelenthet a Google, illetve annak alkalmazottai számára.

Sundar Pichai, a cég első embere egyébként hétfőn tartott céges nagygyűlést a leépítésekkel kapcsolatban, ahol ismételten sajnálatát fejezte ki a történések miatt, próbálva mindvégig empatikusnak tűnni - a kiszivárgott hangfelvételek alapján ez azonban nem feltétlenül hatotta meg a résztvevőket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.