Szerző: Koi Tamás

2022. december 23. 14:07

Még nehezebb lesz jövőre a Google kedvében járni az alkalmazottaknak

Kicsit teker a dolgozókkal szembeni elvárásokat illetően a potmétereken jövőre a Google, ami több tízezer munkavállaló számára eredményezhet kellemetlen beszélgetéseket a főnökökkel vagy szimplán csak csökkentett javadalmazást - rosszabb esetben ennél komolyabb következményeket.

Megváltoztatja jövőre dolgozói teljesítményét mérő rendszerét a Google, így több tízezer - elvileg változatlanul teljesítő alkalmazott - kerülhet át teljesen más kategóriabesorolásba annak minden következményével együtt - derül ki egy a CNBC által megszerzett belső levelezésből.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A részleteket kitűnő időzítéssel, egy héttel a karácsonyi ünnepek előtt vázolta a cég a dolgozók számára, akik közül a korábbi 2%-kal szemben 6% számíthat arra jövőre, hogy bizonyos teljesítménymutatói alapján a dolgozói "tápláléklánc" aljára kerülnek, ezzel párhuzamosan nehezebb lesz a kiváló dolgozói plecsni megszerzése is, konkrétan a két legmagasabbra rangsorolt teljesítménykategóriába az idei 27% helyett csupán az alkalmazottak 22%-a tartozhat majd.

A Google-nek egyébként az idei harmadik negyedév végén konkrétan 186779 alkalmazottja volt, akik ugyanakkor a transzparenciát ígérő felsővezetéstől mindeddig hiába próbálták megtudni, pontosan mekkora létszámleépítést tervez a menedzsment.

A cégvezetést, így különösen a vezérigazgatót, Sundar Pichai-t a dolgozói fórumokon ennek megfelelően egyre több, kifejezetten offenzív kritika éri a dolgozók részéről, a konkrét kérdésekre ugyanakkor egyelőre továbbra is zömében kitérő válaszokat adnak a cégvezetők

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról