Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 24. 12:26

Az új Samsung csúcsszéria is műholdas kommunikációval jöhet

Jó eséllyel a dél-koreaiak is becsatlakoznak az új kommunikációs trendbe, ráadásul a Galaxy S23 Ultra kijelzője fényesebb lehet minden más mobilénál.

A legfrissebb szivárgások alapján a pár hónap múlva bemutatkozó Samsung Galaxy S23 család valamilyen formában támogatni fogja a műholdas kommunikációt. Az ETNews jelentése szerint a dél-koreai cég az Iridium műholdkommunikációs vállalattal partnerségben vezeti be a technológiát, ami hang- és adatkommunikációs szolgáltatásokat képes nyújtani. Az S23 készülékekkel így jó eséllyel (és a versenytársakat látva) eleinte szöveges üzenetek és kisebb képek küldésére lesz lehetőség ilyen módon, a gyártó csak egy rendkívül kisméretű antennát tud hasznosítani a célra.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Egy másik friss szivárgás kifejezetten a Galaxy S23 Ultra modellhez kapcsolódik, miszerint a sorozat legdrágább készülékének kijelzője akár 2150 nit max fényerőt fog tudni produkálni. Összehasonlításként: a Galaxy S22 Ultra esetében ez a szám 1750 nit volt, így az utód megjelenítője még erősebb napfénnyel tud majd megbirkózni. A jelenlegi piacon a „legfényesebb” kijelzővel felszerelt okostelefon az iPhone 14 Pro Max 2000 nittel, szóval ilyen téren a dél-koreaiak lenyomhatják a cupertinóiakat.

A műholdas kommunikáció támogatásával pedig felzárkóznak, miután az iPhone 14 termékcsaládot már felvértezték a funkcióval, igaz, meglehetősen szűk körben, csak az Egyesült Államok és Kanada területén működik az Apple segélyhívásos szolgáltatása.

Korábbi cikkünkben bővebben is taglaltuk a kérdést, hogy lufi-e, vagy lehetőség a műholdas segélyhívás, ami láthatóan a következő fontos trend a mobilgyártóknál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról