Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 24. 12:26

Az új Samsung csúcsszéria is műholdas kommunikációval jöhet

Jó eséllyel a dél-koreaiak is becsatlakoznak az új kommunikációs trendbe, ráadásul a Galaxy S23 Ultra kijelzője fényesebb lehet minden más mobilénál.

A legfrissebb szivárgások alapján a pár hónap múlva bemutatkozó Samsung Galaxy S23 család valamilyen formában támogatni fogja a műholdas kommunikációt. Az ETNews jelentése szerint a dél-koreai cég az Iridium műholdkommunikációs vállalattal partnerségben vezeti be a technológiát, ami hang- és adatkommunikációs szolgáltatásokat képes nyújtani. Az S23 készülékekkel így jó eséllyel (és a versenytársakat látva) eleinte szöveges üzenetek és kisebb képek küldésére lesz lehetőség ilyen módon, a gyártó csak egy rendkívül kisméretű antennát tud hasznosítani a célra.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Egy másik friss szivárgás kifejezetten a Galaxy S23 Ultra modellhez kapcsolódik, miszerint a sorozat legdrágább készülékének kijelzője akár 2150 nit max fényerőt fog tudni produkálni. Összehasonlításként: a Galaxy S22 Ultra esetében ez a szám 1750 nit volt, így az utód megjelenítője még erősebb napfénnyel tud majd megbirkózni. A jelenlegi piacon a „legfényesebb” kijelzővel felszerelt okostelefon az iPhone 14 Pro Max 2000 nittel, szóval ilyen téren a dél-koreaiak lenyomhatják a cupertinóiakat.

A műholdas kommunikáció támogatásával pedig felzárkóznak, miután az iPhone 14 termékcsaládot már felvértezték a funkcióval, igaz, meglehetősen szűk körben, csak az Egyesült Államok és Kanada területén működik az Apple segélyhívásos szolgáltatása.

Korábbi cikkünkben bővebben is taglaltuk a kérdést, hogy lufi-e, vagy lehetőség a műholdas segélyhívás, ami láthatóan a következő fontos trend a mobilgyártóknál.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.