:

Szerző: Koi Tamás

2022. október 3. 09:50

Jókor, a jó helyen: a Meta vette meg a Metapay brandet

Aki 2010 környékén rendszeres látogatója volt a nagyobb hazai fesztiváloknak, így elsősorban a Balaton Soundnak és a Szigetnek, az bizonyára találkozott a Metapay márkával, illetve az általa fémjelzett szolgáltatásokkal. Bár a érintésmentes fizetés szegmenséből a cég már rég kivonult, több mint tíz évvel később fennállásának eddigi egyik legnagyobb üzletét köthette.

Phenogyde Kft. néven folytatja a Metapay Kft., jött a bejelentés október elsején, amire a gyanútlan szemlélő legfeljebb azért kapja fel a fejét, mert emlékeiben halványan dereng valami arról, hogy egy több mint egy évtizeddel ezelőtti fesztiválon Metapay kártyával vásárolt magának sört, és akkor ez iszonyú menőnek számított.

Ahogy az a cég által kiadott közleményből is kiderült, az alapítók minderre rendkívül büszkék is, hiszen 

A hazai piacon a 2010-ben sikeresen elindított Metapay Fesztiválkártya rendszerről ismert cég sok tekintetben volt világelső már a kezdetektől: a világon elsőként készpénzmentesített tömegrendezvényt, 2013-ig az összes Sziget Kft. által szervezett fesztivál kizárólagos pénzügyi szolgáltató partnere volt, illetve a Metapay Kft. mutatta be Európa első NFC-s projektjét is, amellett, hogy a cég elsőként integrálta a bankkártyás érintés nélküli fizetést zárt fizetési rendszerébe.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Aztán ahogy ilyenkor többnyire lenni szokott, jöttek a nagyfiúk (elsősorban a MasterCard) és félretessékelték a Metapayt mindenféle contactless fizetési biznisz közeléből, de a cég első embere, Lévai Gábor a tevékenységi kör megváltoztatásával (miközben a cég azért mindvégig közel maradt a pénzügyi területekhez) együtt sikeresen kimentette a brandet, melyből most alighanem élete egyik legjobb üzletét csinálta.

A Phenogyde által kiadott közleményből ugyan egyáltalán nem derül ki, de a Telex cikke szerint a névváltásra azért került sor, mivel Lévai eladta a márkát és a domaint a Facebookot is üzemeltető Meta-nak, mely saját fizetési szolgáltatását - mely egyébként Magyarországon is elérhető - egész véletlenül Meta Paynek nevezi.

Hogy a név és a domain átruházása pontosan mennyire volt jó üzlet, azt Lévai nem árulta el.

Via Telex.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.