:

Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 15. 12:52

Szép csendben csaknem a duplájára hízott a Yettel dolgozói létszáma

Az értékesítés előtti év, évek mélypontjához képest ma közel kétszer annyian dolgoznak a cseh PPF tulajdonában álló Yettel Magyarországnál, derül ki a cég egyik sajtóközleményéből, mely mintegy mellékesen jegyzi meg, hogy a szolgáltató nemrég mintegy 100 partnerüzletet vett saját kézbe.

A válságra a legtöbb iparágban működő nagy multicégek érintettségüktől függően többnyire kisebb-nagyobb megszorítócsomagokkal reagálnak, melyeknek kétségtelenül legkellemetlenebb fokozata, amikor a kollektíva létszámához nyúl a menedzsment. A Yettel Magyarországnál az elmúlt évben ehhez képest jelentős bővítés volt napirenden, derül ki mintegy mellékesen abból a múlt heti sajtóközleményből, mely Szalai Enikő új HR vezérigazgató-helyettes kinevezéséről szól.

yettel_telenor

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ebben a Yettel többek közt azt írja, hogy a cég nemrég teljesen felszámolta saját partnershop-üzleteit, és mintegy 100 boltot saját kézbe vett az ott dolgozókkal együtt. Ennek köszönhetően a szolgáltató dolgozói létszáma több száz fővel nőtt, ma pedig már megközelíti a 2000 főt.

Ez csaknem a duplája a jogelőd Telenor Magyarország Zrt. 2017-es létszámának - ez abból a szempontból lehet releváns, hogy ez volt az utolsó év, melyben teljes egészében a norvég tulajdonos kezében volt a szolgáltató. A vevő, a cseh PPF befektetői csoport azóta jelentős struktúraváltásokat kezdeményezett a vállalatnál, így 2020-ban a teljes infrastruktúra-részleget és a hozzá tartozó kollektívát külön cégbe (CETIN Hungary) szervezték, majd idén tavasszal nevet váltott a cég, ezzel párhuzamosan megkezdődött, illetve lezajlott a korábban szinte teljes mértékben külsős partnerek által irányított üzletek bekebelezése.

A közvetlen konkurensekkel összehasonlítva a Yettel még így is a legkisebb kollektíva mellett üzemelő távközlési cég (nem számítva a Digit). A Vodafone Magyarország dolgozói létszáma valamivel 3000 feletti, a Magyar Telekomé pedig 5400 fő körüli.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 18:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.