Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 15. 12:52

Szép csendben csaknem a duplájára hízott a Yettel dolgozói létszáma

Az értékesítés előtti év, évek mélypontjához képest ma közel kétszer annyian dolgoznak a cseh PPF tulajdonában álló Yettel Magyarországnál, derül ki a cég egyik sajtóközleményéből, mely mintegy mellékesen jegyzi meg, hogy a szolgáltató nemrég mintegy 100 partnerüzletet vett saját kézbe.

A válságra a legtöbb iparágban működő nagy multicégek érintettségüktől függően többnyire kisebb-nagyobb megszorítócsomagokkal reagálnak, melyeknek kétségtelenül legkellemetlenebb fokozata, amikor a kollektíva létszámához nyúl a menedzsment. A Yettel Magyarországnál az elmúlt évben ehhez képest jelentős bővítés volt napirenden, derül ki mintegy mellékesen abból a múlt heti sajtóközleményből, mely Szalai Enikő új HR vezérigazgató-helyettes kinevezéséről szól.

yettel_telenor

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Ebben a Yettel többek közt azt írja, hogy a cég nemrég teljesen felszámolta saját partnershop-üzleteit, és mintegy 100 boltot saját kézbe vett az ott dolgozókkal együtt. Ennek köszönhetően a szolgáltató dolgozói létszáma több száz fővel nőtt, ma pedig már megközelíti a 2000 főt.

Ez csaknem a duplája a jogelőd Telenor Magyarország Zrt. 2017-es létszámának - ez abból a szempontból lehet releváns, hogy ez volt az utolsó év, melyben teljes egészében a norvég tulajdonos kezében volt a szolgáltató. A vevő, a cseh PPF befektetői csoport azóta jelentős struktúraváltásokat kezdeményezett a vállalatnál, így 2020-ban a teljes infrastruktúra-részleget és a hozzá tartozó kollektívát külön cégbe (CETIN Hungary) szervezték, majd idén tavasszal nevet váltott a cég, ezzel párhuzamosan megkezdődött, illetve lezajlott a korábban szinte teljes mértékben külsős partnerek által irányított üzletek bekebelezése.

A közvetlen konkurensekkel összehasonlítva a Yettel még így is a legkisebb kollektíva mellett üzemelő távközlési cég (nem számítva a Digit). A Vodafone Magyarország dolgozói létszáma valamivel 3000 feletti, a Magyar Telekomé pedig 5400 fő körüli.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.