Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 11. 11:45

Berágott a piaci szereplőkre, saját internetszolgáltatót csinált egy michigani férfi

Az AT&T csigalassú internetelérést nyújtott a címén, a Comcast pedig 50 ezer dollárt kért volna az optikai szál behúzásáért, ezért úgy döntött, inkább saját internetszolgáltatót indít egy michigani hálózattervező mérnök.

Éppen most kapott 2,6 millió dolláros állami támogatást saját internetes infrastruktúrájának bővítésére az a michigani férfi, akinek elege lett abból, hogy az AT&T csigalassú, 1,5 Mbps-os internetelérést nyújt neki, a Comcast pedig 50 ezer dollárt kért volna az optikai kábel behúzásáért.

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Jared Mauch - aki civil foglalkozását tekintve hálózati rendszertervező mérnök - ezért elhatározta, hogy saját internetszolgáltatót hoz létre, melynek viszonylag rövid időn belül lett 70, hozzá hasonlóan a nagy szolgáltatók által mostohán kezelt ügyfele. Mauch a hálózat továbbfejlesztésére pályázott tavaly, így kapott a rendelkezésre álló 71 millió dolláros keretből 2,6 millió dollárt.

Ezért cserébe vállalnia kellett, hogy 2026-ig további 417 végpontot lefed az optikai hálózatával, ami nagyjából 52 mérföldes teljes kábelinfrastruktúra-hosszt jelent. Mauch szolgáltatója egyébként -legalábbis magyar viszonyok közepette - nem számít túl olcsónak, hiszen a 100 Mbps-es duplex elérésért havi 55 dollárt (napi árfolyamon ez 21 ezer forint), az 1 gigabitesért pedig 79 dollárt (kb. 30200 Ft) kér.

Via Engadget, via Ars Technica.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

2

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.