:

Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 11. 11:45

Berágott a piaci szereplőkre, saját internetszolgáltatót csinált egy michigani férfi

Az AT&T csigalassú internetelérést nyújtott a címén, a Comcast pedig 50 ezer dollárt kért volna az optikai szál behúzásáért, ezért úgy döntött, inkább saját internetszolgáltatót indít egy michigani hálózattervező mérnök.

Éppen most kapott 2,6 millió dolláros állami támogatást saját internetes infrastruktúrájának bővítésére az a michigani férfi, akinek elege lett abból, hogy az AT&T csigalassú, 1,5 Mbps-os internetelérést nyújt neki, a Comcast pedig 50 ezer dollárt kért volna az optikai kábel behúzásáért.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Jared Mauch - aki civil foglalkozását tekintve hálózati rendszertervező mérnök - ezért elhatározta, hogy saját internetszolgáltatót hoz létre, melynek viszonylag rövid időn belül lett 70, hozzá hasonlóan a nagy szolgáltatók által mostohán kezelt ügyfele. Mauch a hálózat továbbfejlesztésére pályázott tavaly, így kapott a rendelkezésre álló 71 millió dolláros keretből 2,6 millió dollárt.

Ezért cserébe vállalnia kellett, hogy 2026-ig további 417 végpontot lefed az optikai hálózatával, ami nagyjából 52 mérföldes teljes kábelinfrastruktúra-hosszt jelent. Mauch szolgáltatója egyébként -legalábbis magyar viszonyok közepette - nem számít túl olcsónak, hiszen a 100 Mbps-es duplex elérésért havi 55 dollárt (napi árfolyamon ez 21 ezer forint), az 1 gigabitesért pedig 79 dollárt (kb. 30200 Ft) kér.

Via Engadget, via Ars Technica.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.