Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 2. 14:02

Nem aprózták el India első 5G-s spektrumaukcióját

India is belép az 5G-klubba idén ősszel, az ezt megalapozó spektrumaukciót most zárták le a helyi hatóságok.

Intenzív verseny alakult ki India első 5G-s spektrumaukciójának végső licitálási körében, így az aukción kínált összesen 72 GHz-nyi spektrum 70%-a elkelt az eljárás során. A spektrumkeret négy versenyző között oszlik majd meg, melyek összesen 19 milliárd dollárnak megfelelő indiai rúpiát fizettek a meghirdetett blokkok használati jogáért.

jio_shop_2

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A licitálók közül messze a legnagyobb összeget - 11 milliárd dollárnak megfelelő rúpiát - a helyi mobilpiac legnagyobb szereplője, a Reliance Jio fizetett, a befutók között volt emellett a két nagy rivális, a Bharti Airtel és a Vodafone is. Az aukción spektrumhoz jutott mellettük egy kisebb szereplő, az Adani Enterprises leányvállalata is, mely privát hálózatok üzemeltetésére fogja használni az elnyert frekvenciát.

Az 5G-s hálózatok kiépítése a sikeres aukciót követően legkorábban októberben kezdődhet meg a világ második legnagyobb mobilpiacán, ahol a szolgáltatók rendkívül nyomott árak mellett, rekord alacsony árréssel kénytelenek üzemelni. A kormányzat éppen ezért a kiírás során lehetőséget biztosított a nyertes cégeknek arra, hogy a licencdíjakat húsz egyenlő részben, évente törlesszék az államnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról