Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. július 27. 12:08

Erősödött az UHD Blu-ray a zsugorodó lemezpiacon

2022 második negyedéve piaci részesedés szempontjából az Ultra HD Blu-ray formátum eddigi legjobb negyedéve volt a bevezetése óta, de a lemezpiac továbbra is hanyatlóban, míg a streaming tömegeket hódít.

Ugyan a streamingszolgáltatások drágulhatnak, de továbbra is úgy tűnik, hogy a szórakoztatóipar jövőjét jelentik. Ezt a sejtést erősíti tovább, hogy a Digital Entertainment Group (DEG) által közzétett friss jelentés szerint a videós tartalmakat kínáló lemezes adathordozók eladásai továbbra is zuhannak.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A zsugorodó piacon fénykorát éli az Ultra HD Blu-ray, 2022-ben az Egyesült Államokban eladott összes korong 13,4 százaléka UHD Blu-ray volt, ami a legmagasabb érték a formátum bevezetése óta. Először 2021 végén sikerült átlépni a tízszázalékos mérföldkövet. Az UHD és a sima Blu-ray az amerikai piac felét teszi ki együttesen, a maradék a DVD-ké.

Az USA-ban értékesített korongok 2019-ben 3,29 milliárd dollárt, 2020-ban 2,45 milliárd dollárt, 2021-ben pedig 1,97 milliárd hoztak a konyhára a DEG adatai szerint. 2022 első negyedévében pedig 19 százalékkal csökkentek az eladások az előző év azonos időszakához képest.

diszkek

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról