Szerző: Koi Tamás

2022. június 21. 14:10

Újabb nyugat-európai piacon jelenik meg a Digi

A magyar piacon nem volt maradása a romániai RCS&RDS tulajdonában lévő Diginek, a cég ugyanakkor Nyugat-Európában rövid időn belül immár a második sikeres spektrumpályázaton van túl, így indíthat országos mobilszolgáltatást saját infrastruktúráján Portugália után Belgiumban is.

Megnyerte a negyedik piaci szereplő számára fenntartott spektrumcsomag használati jogát a belga hírközlési hatóság, a BIPT frekvenciaaukcióján a Citymesh és a Digi konzorciuma, ezzel a két cég - két eltérő szegmensre célozva - országos mobilhálózati infrastruktúra kiépítésére kapott lehetőséget.

A két konzorciumi résztvevő mai közleményében leszögezte, kifejezetten arra fókuszál, hogy zöldmezős beruházásként az ország legfejlettebb és leggyorsabb 4G/5G hálózatát hozza létre, melyen a Citymesh az üzleti ügyfeleket, a Digi pedig a lakossági előfizetőket fogja kiszolgálni a tervek szerint.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A konzorcium a 700, a 900, az 1800 és a 2100 MHz-es sávokban jutott hozzá spektrumlicencekhez, ezen kívül az aukció általános részén a 3,6 GHz-es sávban is frekvenciát szerzett, vagyis minden lehetőség biztosított a számára ahhoz, hogy a rurális területeket éppúgy ellássa, mint a (nagy)városi régiókat, utóbbiak esetében jelentős kapacitástöbbletet teremtve.

A Digi tulajdonosa legutóbb tavaly novemberben nyert spektrumaukción, akkor a portugál hatóság értékesítési eljárása záródott a romániai vállalkozás számára kedvezően. A cég ezt leszámítva két nyugat-európai piacon, Spanyolországban és Olaszországban van jelen virtuális mobilszolgáltatóként

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról