Szerző: Koi Tamás

2022. június 17. 09:55

Óriási pénzt toltak a kifli.hu üzemeltetőjébe

Bár úgy tűnhet, a pandémiás helyzet lecsengése globálisan nehéz helyzetbe hozza az élelmiszeripari termékekre specializálódott házhozszállítást végző cégeket, a cseh Rohlik befektetői újból bizalmat szavaztak a többek közt a magyar kifli.hu -t is üzemeltető cégnek.

Miközben a nagy nyugat-európai élelmiszerkiszállító vállalkozások felől egyre nyugtalanítóbb hírek érkeznek, a több európai piacon - köztük Magyarországon - is jelen lévő cseh Rohlik Csoport éppen most van túl a sikeres Series D tőkebevonáson, mely során 220 millió eurónyi, azaz napi árfolyamon számolva mintegy 87,7 milliárd forintnyi befektetői tőke áramlott a cégbe.

A cégcsoport által pénteken kiadott sajtóközlemény szerint a tőkebefektetést a technológiai fejlesztések felgyorsítására, a folyamatautomatizálásra, az elektromos járműpark bővítésére, valamint új piacok elérésére, behálózására fogják használni.

rohlik-taska

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Rohlik Csoport az európai e-grocery piac egyik legnagyobb szereplőjeként többek közt gyors kiszállítást (a rendelések 85%-át képesek a helyi cégek 90 percen belül leszállítani), bőséges választékot (a teljes termékpaletta több mint 17 ezer árucikkből áll) kínál, illetve különösen büszke arra, hogy a friss feldolgozású árucikkek aránya az eladott termékeken belül meghaladja a 40%-ot, ami lényegesen magasabb a piaci átlagnál.

A cég üzemelteti Magyarországon a kifli.hu élelmiszerkiszállítót, melynek forgalma a 2021-es üzleti évben több mint 50%-ot nőtt, ezzel immár a hatodik legnagyobb forgalmú e-kereskedővé vált hazánkban.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

0

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.