Szerző: Koi Tamás

2022. június 10. 10:52

Egyszerűbb lesz az eSIM-ek áthelyezése az iPhone-ok között

A jövőben jóval egyszerűbb lesz eSIM-et cserélni az újabb iPhone-ok esetében, ezzel a fizikai kártya nélküli SIM-ek (gyakorlatilag már csak azonosítók) használata még kényelmesebbé válhat.

Az eSIM-ek globális terjedése, illetve ismertsége az előző évtized végén kapcsolt igazán előremeneti fokozatba, nem kis részben annak köszönhetően, hogy az Apple integrálta az iPhone kínálatba a hagyományos plasztikkártyát nem igénylő ügyfélazonosító rendszert. Az eSIM-ek által kínált kényelmi faktor most újabb szintet léphet az iOS idén érkező, 16-os verziójával.

esim_bt

Popcorn + IT

Több 100 előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján - csatlakozz!

Popcorn + IT Több 100 előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján - csatlakozz!

Egy az iOS 16 korai, fejlesztői változatát (az első publikus bétát júliusra ígéri az Apple) telepítő felhasználók kiszúrták, hogy a mobilhálózati beállításoknál az eSIM konfiguráció során a korábbi, QR-kódos beolvasás mellett immár lehetőség van arra, hogy a SIM adatokat Bluetooth-szon cserélje ki két iPhone (feltétel, hogy mindkettő az iOS legújabb verzióját kell futtassa, illetve a forrás telefon fel legyen oldva). 

Ez értelemszerűen azoknak az életét könnyítheti (majd) meg, akik régi iPhone-jukat újra cserélik, így ugyanis nem kell többé a szolgáltató segítségét kérni (új eSIM QR-kód igénylése online vagy személyes ügyfélszolgálati csatornákon) a mobil előfizetés átviteléhez.

A módszert ezzel együtt a szolgáltatónak is támogatnia kell, ami abból kiindulva, hogy egyes operátoroknál a hagyományos eSIM implementáció mennyi ideig húzódott, aligha válik általánossá addigra, mire az iOS 16 hivatalosan is megjelenik az ősszel debütáló új iPhone-termékvonallal egy időben.

Via MacRumors.

a címlapról