Szerző: Koi Tamás

2022. június 10. 10:52

Egyszerűbb lesz az eSIM-ek áthelyezése az iPhone-ok között

A jövőben jóval egyszerűbb lesz eSIM-et cserélni az újabb iPhone-ok esetében, ezzel a fizikai kártya nélküli SIM-ek (gyakorlatilag már csak azonosítók) használata még kényelmesebbé válhat.

Az eSIM-ek globális terjedése, illetve ismertsége az előző évtized végén kapcsolt igazán előremeneti fokozatba, nem kis részben annak köszönhetően, hogy az Apple integrálta az iPhone kínálatba a hagyományos plasztikkártyát nem igénylő ügyfélazonosító rendszert. Az eSIM-ek által kínált kényelmi faktor most újabb szintet léphet az iOS idén érkező, 16-os verziójával.

esim_bt

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Egy az iOS 16 korai, fejlesztői változatát (az első publikus bétát júliusra ígéri az Apple) telepítő felhasználók kiszúrták, hogy a mobilhálózati beállításoknál az eSIM konfiguráció során a korábbi, QR-kódos beolvasás mellett immár lehetőség van arra, hogy a SIM adatokat Bluetooth-szon cserélje ki két iPhone (feltétel, hogy mindkettő az iOS legújabb verzióját kell futtassa, illetve a forrás telefon fel legyen oldva). 

Ez értelemszerűen azoknak az életét könnyítheti (majd) meg, akik régi iPhone-jukat újra cserélik, így ugyanis nem kell többé a szolgáltató segítségét kérni (új eSIM QR-kód igénylése online vagy személyes ügyfélszolgálati csatornákon) a mobil előfizetés átviteléhez.

A módszert ezzel együtt a szolgáltatónak is támogatnia kell, ami abból kiindulva, hogy egyes operátoroknál a hagyományos eSIM implementáció mennyi ideig húzódott, aligha válik általánossá addigra, mire az iOS 16 hivatalosan is megjelenik az ősszel debütáló új iPhone-termékvonallal egy időben.

Via MacRumors.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról