:

Szerző: Koi Tamás

2022. június 10. 10:52

Egyszerűbb lesz az eSIM-ek áthelyezése az iPhone-ok között

A jövőben jóval egyszerűbb lesz eSIM-et cserélni az újabb iPhone-ok esetében, ezzel a fizikai kártya nélküli SIM-ek (gyakorlatilag már csak azonosítók) használata még kényelmesebbé válhat.

Az eSIM-ek globális terjedése, illetve ismertsége az előző évtized végén kapcsolt igazán előremeneti fokozatba, nem kis részben annak köszönhetően, hogy az Apple integrálta az iPhone kínálatba a hagyományos plasztikkártyát nem igénylő ügyfélazonosító rendszert. Az eSIM-ek által kínált kényelmi faktor most újabb szintet léphet az iOS idén érkező, 16-os verziójával.

esim_bt

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Egy az iOS 16 korai, fejlesztői változatát (az első publikus bétát júliusra ígéri az Apple) telepítő felhasználók kiszúrták, hogy a mobilhálózati beállításoknál az eSIM konfiguráció során a korábbi, QR-kódos beolvasás mellett immár lehetőség van arra, hogy a SIM adatokat Bluetooth-szon cserélje ki két iPhone (feltétel, hogy mindkettő az iOS legújabb verzióját kell futtassa, illetve a forrás telefon fel legyen oldva). 

Ez értelemszerűen azoknak az életét könnyítheti (majd) meg, akik régi iPhone-jukat újra cserélik, így ugyanis nem kell többé a szolgáltató segítségét kérni (új eSIM QR-kód igénylése online vagy személyes ügyfélszolgálati csatornákon) a mobil előfizetés átviteléhez.

A módszert ezzel együtt a szolgáltatónak is támogatnia kell, ami abból kiindulva, hogy egyes operátoroknál a hagyományos eSIM implementáció mennyi ideig húzódott, aligha válik általánossá addigra, mire az iOS 16 hivatalosan is megjelenik az ősszel debütáló új iPhone-termékvonallal egy időben.

Via MacRumors.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.