:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 31. 10:52

Miniszteri biztost kap a magyar digitalizáció

Új kormányzati szervezet létrehozásával pörgetné fel a kormány az európai viszonylatban bizonyos területeket illetően meglehetősen siralmas helyzetben lévő magyarországi digitalizációt.

Egy újonnan létrejövő kormányzati szervhez, a Digitális Magyarország Ügynökséghez kerül a jövőben a hazai digitalizációs folyamatok koordinálása a "hatékony fejlesztés és működés" érdekében - jelentette be hétfő este a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Az ügynökség élére új miniszteri biztos kerül dr. Guller Zoltán személyében, aki korábban a Magyar Turisztikai Ügynökséget irányítja.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A központ által kiadott közlemény szerint a Digitális Magyarország Ügynökség fő feladata a kormányzati digitalizáció, valamint a digitális állampolgárság megteremtése. Cél az átláthatóság, a kiszámíthatóság, a hatékony és gyors ügyintézés biztosítása, hogy Magyarországot egy jól működő 21. századba vezesse át - fogalmaz a kormányzati tájékoztatás.

A megalakuló ügynökség feladatokat vesz át minisztériumoktól, működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, vagyis ugyanaz a szervezet, melyhez az új kormányban a titkosszolgálatok felügyelete is került.

A digitalizációs folyamatok többségének koordinálása az előző kormányban az Innovációs- és Technológiai Minisztériumhoz tartozott, mely előző formájában megszűnt, korábbi feladatai pedig a Kulturális és Innovációs Minisztérium, illetve a Technológiai és Ipari Minisztérium között oszlanak meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.