:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 17. 09:01

Vodafone-os veteránt igazolt a Yettel tulajdonosa

Igazi szakmai veteránt igazolt le a napokban a PPF Csoport távközlési ágazata - az új vezető a cseh befektetői csoport vezetékes- és mobilszolgáltatásai mellett a médiaérdekeltségeket is irányítja majd.

Balesh Sharma váltja a PPF Csoportnál a távközlési divízió élén Ladislav Bartoniceket, aki a tavaly elhunyt alapító-tulajdonos, Petr Kellner egyik legjobb barátjaként vett részt a részleg felépítésében majd később menedzselésében. 

sharma

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x)

A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x) A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

Sharma kinevezését megelőzően mintegy két évtizedet töltött el a brit Vodafone Csoport különböző leányvállalatainál topmenedzseri pozíciókban, így dolgozott többek közt Máltán (ahol a Vodafone Magyarország jelenlegi vezérigazgatójához, Amanda Nelsonhoz hasonlóan a helyi leányvállalat vezérigazgatója volt), Csehországban, Indiában és Dél-Afrikában is.

Utóbbi két országban a Vodafone helyi érdekeltségeinek több mint 300 millió, illetve 42 millió ügyfele van, melyekhez képest a PPF Csoporthoz tartozó fiókcégek teljes távközlési ügyfélbázisa lényegesen szerényebb méretű.

A július elsejével érkező új vezető irányítása alatt működik majd a cseh és a szlovák O2, a magyar, a szerb és a bolgár Yettel, az ezekben az országokban működő CETIN infrastruktúra-cégek, illetve a PPF régiós médiavállalata, a CME is.

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról