:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 17. 09:01

Vodafone-os veteránt igazolt a Yettel tulajdonosa

Igazi szakmai veteránt igazolt le a napokban a PPF Csoport távközlési ágazata - az új vezető a cseh befektetői csoport vezetékes- és mobilszolgáltatásai mellett a médiaérdekeltségeket is irányítja majd.

Balesh Sharma váltja a PPF Csoportnál a távközlési divízió élén Ladislav Bartoniceket, aki a tavaly elhunyt alapító-tulajdonos, Petr Kellner egyik legjobb barátjaként vett részt a részleg felépítésében majd később menedzselésében. 

sharma

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Sharma kinevezését megelőzően mintegy két évtizedet töltött el a brit Vodafone Csoport különböző leányvállalatainál topmenedzseri pozíciókban, így dolgozott többek közt Máltán (ahol a Vodafone Magyarország jelenlegi vezérigazgatójához, Amanda Nelsonhoz hasonlóan a helyi leányvállalat vezérigazgatója volt), Csehországban, Indiában és Dél-Afrikában is.

Utóbbi két országban a Vodafone helyi érdekeltségeinek több mint 300 millió, illetve 42 millió ügyfele van, melyekhez képest a PPF Csoporthoz tartozó fiókcégek teljes távközlési ügyfélbázisa lényegesen szerényebb méretű.

A július elsejével érkező új vezető irányítása alatt működik majd a cseh és a szlovák O2, a magyar, a szerb és a bolgár Yettel, az ezekben az országokban működő CETIN infrastruktúra-cégek, illetve a PPF régiós médiavállalata, a CME is.

a címlapról