Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 16. 11:58

Élő közvetítéseket is fontol már a Netflix

Újabb utakat keres a streamingóriás az előfizetők bevonzására és megtartására, akár az élőben közvetített fellépések is jöhetnek a jövőben.

Nem nézi ölbe tett kézzel a Netflix, ahogy a csökkenő előfizetői bázisa mellett egyre erősödik a konkurencia, újabb utakat keres a felhasználók megnyerésére. A Deadline forrásai szerint a cég fontolja, hogy élő közvetítésekkel bővítené a műsorkínálatot, például streamelt stand-up fellépésekkel, különféle tehetségkutatókkal, vagy sportközvetítésekkel, ezzel pedig valamelyest a klasszikus televíziózás irányába közelítene. Az egyelőre korai fázisban járó ötleten egy dedikált csapat dolgozik, konkrét bejelentésre nem lehet egyhamar számítani. A stand-upok, vígjátékok mindenesetre jó kiindulópontnak számíthatnak, mivel a Netflix felületén számos ismert humorista exkluzív tartalma érhető el.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Bár a legnagyobb és legismertebb streamingszolgáltatásként ismert Netflix vezető helye azért veszélyben még nincs, de aggasztó jelekre kell reagálnia a vállalatnak. A cég nemrég közzétett első negyedéves eredményei nem túl rózsásak: a jelenleg nagyjából 222 milliós előfizetői bázissal rendelkező streamingszolgáltatással az idei év első negyedévében 200 ezerrel többen bontottak szerződést, mint ahányan frissen csatlakoztak hozzá. Ennek eredményként a cég fontolja, hogy reklámokkal tűzdelt, olcsóbb csomagokkal bővítené a kínálatot. Mindeközben a Disney+ vonzza a tömegeket, és az HBO Max intenzív bővítési stratégiája is gyümölcsöző.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.