:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 12. 14:14

Már nem az Apple a világ legértékesebb cége

A szaúdi állami olajóriás két év után visszaszerezte helyét a cupertinóiaktól.

Már nem az Apple számít a világ legértékesebb tőzsdén jegyzett vállalatának, a szaúd-arábiai állami kőolaj- és földgázipari vállalat, a Saudi Aramco vette át a cupertinóiak eddigi vezető helyét. Az Aramco piaci értéke szerdán valamennyivel 2,43 ezermilliárd dollár alatt volt a FactSet szerint.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Apple részvényeinek értéke több mint öt százalékot esett a szerdai kereskedés során az Egyesült Államokban, a cég értéke jelenleg 2,37 ezermilliárd dollár. A helycsere mögött az húzódik, hogy az energiaipari részvények növekednek, miközben a technológiai részvények iránti kereslet egyre csökken a gazdasági helyzet miatt. Az Apple részvényeinek értéke közel 20%-ot esett a január negyedikei 182,94 dolláros csúcs óta.

A fejlemény így szimbolikus is, mivel megmutatja, hogyan befolyásolják a piacot az emelkedő kamatok, az infláció és az ellátási lánc problémái. Az Aramco részvényei 2022-ben eddig több mint 27%-ot emelkedtek. Márciusban az olajóriás arról számolt be, hogy a tavalyi egész éves nyeresége megduplázódott a megugró olajárak miatt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.