Szerző: Koi Tamás

2022. május 12. 13:23

Újabb mérföldkő küszöbén a Telekom

Továbbra is gyakorlatilag ellenállás nélkül menetel előre a Magyar Telekom vezetékes üzletága, mely elsősorban az optikai hálózatfejlesztéseknek köszönhetően tud újabb ügyfeleket magához édesgetni.

Alapvetően minden szegmensét tekintve jó negyedévet zárt március végén a Magyar Telekom, mely a tegnap délután közzétett pénzügyi beszámolója alapján tovább tudta növelni piacrészét mind a vezetékes, mind pedig a mobilszolgáltatások területén. Vezetékes oldalon a cég két húzóterméke az optikai internetelérés, illetve az IPTV-alapú tévészolgáltatás - tavaly mindkét területen mérföldkőhöz ért a szolgáltató, már ami az előfizetőszám méretét illeti.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Így a tavaly harmadik negyedévben átlépte a félmilliót az optikai szélessávú csatlakozások száma a cég hálózatában, az utolsó negyedévben pedig az egymilliót az IPTV előfizetői bázis (március végén már 576,4 ezer, illetve 1,056 millió ügyfelet tartott nyilván a cég a két területen).

Ha a bővülés üteme a jelenlegi tempóban folytatódik, a Magyar Telekom az idei év közepén újabb mérföldkőhöz érkezhet, mivel összejöhet a cégnek az 1,5 millió vezetékes szélessávú (kiskereskedelmi) előfizető - jelenleg 1,440 millióan fizetnek elő valamilyen vezetékes internetszolgáltatásra a Telekomnál.

A Telekom egyébként az alábbi, fő működési eredményeket emelte ki a tegnap közzétett beszámolós során:

  • 2022 első negyedévében is folytatódott a magyarországi ügyfélkör bővülése: a vezetékes szélessávú előfizetések száma 7,3%-kal, a TV-előfizetések száma 6,0%-kal, míg a mobil SIM-bázis 5,0%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.
  • A magyarországi optikai hálózat penetrációja tovább nőtt, 2022. március végére elérte a közel 30%-ot.
  • A mobiladat-használat továbbra is jelentős mértékben, az előző év azonos időszakához képest 30%-kal emelkedett; az átlagos havi használat elérte a 8,7 GB-ot 2022 első negyedévében.
  • A vezetékes és mobil hálózatok fejlesztésére való "erőteljes összpontosítás" folytatódott, a felgyorsított optikai kiépítéssel és a RAN korszerűsítéssel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról