Szerző: Koi Tamás

2022. május 9. 14:34

Új értékelési rendszerrel csitítja a dolgozókat a Google

Aki a Google-nél dolgozik, az az élet császára - nem elég, hogy jól fizetik, de olyan helyen dolgozik, ahol csocsóasztal várja az irodában, konditerem a pincében és napozóterasz az épület tetején. A lazulós, jól fizetett, fontos munka imázsa éveken át segítette a céget a toborzásban, de az ott dolgozók és a menedzsment viszonya jórészt a kompenzációs csomagokkal kapcsolatos eltérő nézetek révén ma már rosszabb mint valaha.

A belső felmérések alapján egyre elégedetlenebbek a Google alkalmazottai a munkájukért cserébe kapott kompenzációs csomaggal kapcsolatban, amire a menedzsment az értékelési rendszer átdolgozásával reagált a napokban - írja a CNBC. A lap birtokába jutott információk szerint az új értékelési rendszerben a felettesek véleménye többet nyom majd a latba, emellett a bérfejlesztés során eleve kedvezőbb képletekkel kalkulál a GRAD-nak nevezett rendszer, ami összességében a fizetések emelkedéséhez vezet majd a legtöbb Google-alkalmazottnál.

google_bike

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A munkavállalók számára kedvező változásoknak éppen itt van az idejük, az alkalmazottak körében kitöltött legutóbbi éves elégedettségi felmérés során ennek a területnek az értékelése abszolút mélypontra zuhant, így a munkavállalók az értékelési rendszer mellett többek közt a cégen belüli fejlődési, előrejutási lehetőségeket, pontosabban azok hiányát is kritizálták.

Csak olaj volt a tűzre, amikor tavaly év végén a cégvezetés közölte az alkalmazottakkal, hogy pusztán az elszálló infláció miatt senkinek nem jár 2021-ben automatikus bérfejlesztés a cégnél, még akkor sem, ha a Google egyébként az inflációt közvetetten kiváltó koronavírus-világjárvány egyik legnagyobb haszonélvezőjének számított.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról