:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 3. 14:19

Két év után legitim vezetője lett az ARM kínai leányának

Hogy pontosan milyen módon, az nem teljesen tisztázott, de mindenesetre sikerült rávenni Allen Wu-t, hogy végérvényesen váljon meg vezérigazgatói tisztségétől az ARM kínai leányvállalatánál.

Véget ért az ARM kínai érdekeltsége körüli botrány, miután Allen Wu, a cég korábbi vezérigazgatója hosszú idővel a leváltását követően ténylegesen otthagyta a japán többségi tulajdonú brit cég kínai vezérképviseletét. Wu helyére két társ-vezérigazgató kerül majd az igazgatótanács egyhangú döntése alapján.

Wu-nak meglehetősen nehezére esett megemésztenie, hogy "új kihívások" elé kell néznie, az ARM kínai leányvállalatának igazgatótanácsa ugyanis 2020 elején döntött arról, hogy a cégvezetőnek befektetési alapjai kapcsán összeférhetetlenségi okokból távoznia kell. A cégben 17%-os tulajdonrésszel rendelkező, a hat nagybefektető közül négyet irányító Wu nem volt hajlandó elfogadni az igazgatótanács döntését, és évekig a cég legális vezetőjének tartotta magát, valamint továbbra is kontrollálta az ARM kínai leányvállalatának napi szintű működését.

allenwu

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az igazgatótanácsi döntés után Wu eltávolítására tett kísérletek többször is kudarcba fulladtak, részben azért, mert az egykori cégvezető saját biztonsági őreivel védi magát, a cég angol központjából érkező, kínai alkalmazottaknak írt e-mailek nagy részét pedig szűrik vagy cenzúrázzák. Nem tette egyszerűvé a helyzetet, hogy a cégvezető mellett szinte a teljes kollektíva kiállt, nyílt levélben tiltakozva az új menedzsment kinevezése ellen.

Az ARM China rendkívül fontos szerepet tölt be a világ legnépesebb országának technológiai piacán, a cég ugyanis továbbra is az egyetlen olyan disztribúciós csatorna, melyen keresztül kínai vállalatok ARM licencekhez juthatnak. Az ARM többségi tulajdonosa, a japán SoftBank egyébként 2018 óta kisebbségi tulajdonos az ARM China-ban, miután 51%-nyi üzletrészét eladta egy kínai befektetőkből álló konzorciumnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.