:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 6. 12:30

Tényleg jöhet a szerkesztés gomb a Twitterre

Mint kiderült, a Twitter tavaly óta dolgozik a régóta kért szerkesztési lehetőségen, de azt még nem tudni, hogy mikor és kik használhatják.

A hét egyik meglepő híre, hogy Elon Musk bevásárolta magát a Twitterbe és 9,2 százaléknyi részt szerzett magának a közösségi szolgáltatást üzemeltető cégben. Az alkalmon kapva rögtön meg is szavaztatta követői körében, hogy szeretnének-e szerkesztés gombot a platformra, amire több mint négymillióan válaszoltak igennel.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Mint kiderült, a Twitter egyébként is tervezi a dolgot: a cég kedden bejelentette, hogy már tavaly óta dolgozik a funkción, hozzátéve, hogy a bejelentés apropója nem az Elon Musk által kiírt szavazás. A fejlesztést a fizetős Twitter Blue szolgáltatáson belül kezdik el tesztelni a következő hónapok során. A platform szóvivője egyelőre annyit tudott mondani, hogy nem tudni mikor lesz használható a szerkesztési lehetőség, ha egyáltalán mindenki számára az lesz, és nem csak egy szűk körben vezetik be.

A Twitter felhasználóinak jelentős része egyébként már régóta éhezik a szerkesztési lehetőségre, köztük Kim Kardashian, Ice T, Katy Perry és még a McDonalds céges fiókja is, és Jay Sullivan termékigazgató elmondása szerint a felhasználók által legtöbbször kért funkció. A szakértők szerint viszont egy ilyen módosítás megváltoztathatja a Twitter alapvető természetét és a megfelelő korlátok nélkül visszaélésekre adhat lehetőséget.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.