:

Szerző: Koi Tamás

2022. április 4. 13:20

Elon Musk vett magának egy kis Twittert

Bevásárolta magát a Twitterbe a technológiai iparág talán legmegosztóbbnak tekintett alakja, Elon Musk.

Elon Musk a múlt hét óta azon kívül, hogy az egyik legaktívabb twitter-felhasználó a globális technológiai cégek vezetői körében, az egyik meghatározó befektetőjévé is vált a platformnak, miután befektetési alapján, az Elon Musk Revocable Truston keresztül 9,2%-nyi részt szerzett a közösségi szolgáltatást üzemeltető cégben.

A Tesla és a SpaceX vezére ezzel a pénteki záróárfolyam alapján mintegy 2,9 milliárd dollár értékű részvénycsomag tulajdonosa lett, ami ahhoz képest elég figyelemre méltó teljesítmény, hogy Musk nemrég még éppen azt fejtegette a Twitteren, hogy komolyan elgondolkodott egy új közösségi platform létrehozásán.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Musk egyébként 2009 óta aktív a Twitteren, ahol mostanra 80 millió követőt vonzott magához. A milliárdos a platformot eddig számos esetben használta a világ dolgairól alkotott véleményének közvetítésén kívül a cégeivel kapcsolatos bejelentésekre is - egynémely esetben komolyan megégetve ezzel a kezét. Az üzletember egyébként részben ennek köszönhetően korábban meglehetősen kritikusan fogalmazott azzal kapcsolatban, ahogy a Twitter szerinte bizonyos esetekben sárba tiporta a szólás- és véleményszabadságot.

A befektetők mindenesetre rendkívül jó néven vették, hogy Musk a fedélzetre lépett, a Twitter papírjainak árfolyama a mai tőzsdenyitás előtti előzetes kereskedésben 26%-ot emelkedett.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról