Szerző: Koi Tamás

2022. április 1. 11:35

Férfitársat kap Vanda, a Telekom virtuális asszisztense

Társat kap a Magyar Telekom virtuális asszisztense, Vanda, mely a cég telefonos ügyfélszolgálati csatornáján lát el egyre több feladatot évek óta.

"Üdvözlöm a Telekom ügyfélszolgálatán, Valter vagyok, a Telekom virtuális asszisztense!" - mostantól bizonyos helyzetekben így indulhat a Magyar Telekom 1414-es hívószámom elérhető telefonos ügyfélszolgálatán az évek óta megszokott ügyintézési folyamat, mely során a cég hangfelismerésen alapuló technológia segítségével próbálja megoldani a betelefonálók problémáit. A társaság pénteken bejelentette, hogy a 2018-ban bevezetett, női hangon bejelentkező Vanda mellett áprilistól férfihangon is megszólal az interaktív rendszer.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A vállalat közleménye szerint az újítást azért látták időszerűnek a telefonos ügyfélszolgálaton, mivel a tapasztalatok és elégedettségi felmérések szerint egyes betelefonálók olykor nehezen értettek szót a női virtuális asszisztenssel, bizonyos esetekben pedig nem bíztak benne, hogy problémájukat hatékonyan megoldja Vanda. 

Egyelőre azonban Vanda és Valter inkább tekinthető egymás eltérő nemű klónjának. A női virtuális asszisztens férfi társa ugyanis ugyanabból a hangfelismerő rendszerből dolgozik, mint Vanda, így ugyanazokat a feladatokat is képes ellátni, kizárólag a robothang változott meg, egy 30-40 -es éveiben járó, "határozott, de barátságos" hangú férfit utánozva - emeli ki a Telekom. 

A Telekom a tervek szerint Vanda és Valter mellett a jövőben több virtuális asszisztenst is munkába állít majd, így a tervek közt szerepel egy olyan, részben kifejezetten a front office ügyfélszolgálati feladatokat ellátókat felkészítő pszichológusok által feltanított hangasszisztens bevezetése is, mely az "eszkalált" eseteket venné át az automata rendszerben. 

Megj.: a fenti cikk 2022. Április 1-jén jelent meg, a benne foglaltaknak semmilyen valóságalapja nincs. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról