Szerző: Koi Tamás

2022. február 22. 09:57

Közös célokról tárgyalt a Vodafone Csoport első embere Orbán Viktorral

Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt kedden délelőtt Nick Read, a Vodafone Csoport első embere. A cégvezető a kis- és középvállalatok digitalizációjának előmozdítása és a privát 5G-hálózati beruházásokban való részvételt nevezte meg a hazai leányvállalat elsődleges stratégiai céljainak.

A nagy távközlési multik felsővezetőinek látogatása Magyarországon - különös tekintettel a honi piac méretére az adott cégcsoporton belül - mindig jelentős eseménynek számít, ilyenkor a cégvezetők rendszerint megragadják az alkalmat arra, hogy a legfelsőbb politikai vezetéssel találkozzanak, és megvitassák az iparági trendeket, illetve a működési környezet kihívásait, valamint azok megoldására javaslatot tegyenek.

Egy szóval, hogy lobbizzanak.

Ezúttal a Vodafone Csoport vezérigazgatója, Nick Read járt hazánkban, illetve kedden délelőtt Orbán Viktor miniszterelnöknél, ahol a hivatalos sajtóközlemény szerint a felek kitértek a Vodafone jövőbeli terveire, melyek mindegyike "az ország gazdasági és társadalmi fejlődését szolgálja". 

nickread

A Vodafone magyarországi megjelenése óta a fenti cél érdekében végzett munkáját hosszasan méltató sajtóközlemény szerint a találkozón kiemelt téma volt a kis- és középvállalatok digitalizációja valamint az 5G-s privát hálózatok építése, illetve az ilyen projektekben való részvétele a cégnek.

Read ugyanakkor több, az iparág helyzetét a legkevésbé sem megkönnyítő jelenségről diplomatikusan nem beszélt (legalábbis nem nyilvánosan), nem úgy, mint a Deutsche Telekom első embere, Timotheus Höttges, aki tavaly novemberben járt a magyar miniszterelnöknél, és jól kiosztotta a Netflixet, illetve általában véve minden, az infrastruktúrán "élősködő" céget, szót ejtve az iparágnak évek óta fájó, a távközlési szektor szereplőit sújtó extra adóterhekről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról