:

Szerző: Koi Tamás

2022. február 11. 10:33

Ingatlanirodáknak fújhatja a szelet az ingatlan.com - vizsgálódik a GVH

Vizsgálatot indított az ingatlan.com üzemeltetőivel szemben a Gazdasági Versenyhivatal, mivel a szervezet szerint felmerült a gyanú, hogy a portálon nem tájékoztatják megfelelően a magánszemély-hirdetőket a hirdetési csomagok működésének hátteréről.

Aki próbált már ingatlant adni, venni, kiadni vagy bérbe venni az ingatlan.com -on keresztül, az bizonyára tapasztalta már azt a jelenséget, hogy a hirdetések túlnyomó többségét ingatlanirodák, ingatlanközvetítők adják fel, akik amellett, hogy igyekeznek ütőképes portfóliót felépíteni maguknak, értelemszerűen jutalékban is részesülnek a sikeres tranzakciók után.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ehhez a Gazdasági Versenyhivatal gyanúja szerint adhatott, illetve adhat némi hátszelet az ingatlan.com üzemeltetője is, mely a versenyhivatal sajtóközleménye alapján az oldalon hirdető ingatlanirodáknak lehetőséget ad arra, hogy – a kizárólag számukra elérhető licit-lehetőség révén – célzottan a fogyasztók hirdetései elé pozícionálhassák sajátjaikat.

Ez önmagában még nem feltétlenül lenne probléma, csakhogy erről a GVH szerint a fogyasztóknak elfelejtettek szólni, miként arról is, hogy a magánhirdetők fizetős hirdetési csomagjaihoz járó, illetve általuk extra szolgáltatásként is vásárolható hirdetés-kiemelés (vagyis a megjelenítési sorrendben való előre sorolás) egy speciális kreditrendszer alapján történik. A magánhirdetők így feltehetően nem kapnak megfelelő információt sem magáról a kreditrendszer létéről, sem a csomag díjáért jóváírt kreditek mennyiségéről, illetve arról, hogy ezek voltaképpen miként befolyásolják a hirdetés-megjelenési sorrendet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.