Szerző: Koi Tamás

2022. január 12. 13:10

Inkább Pokémonokat üldözött bűnözők helyett két rendőr

Nem válaszolt az ügyeletes diszpécser hívására két Los Angeles-i rendőr egy 2017-es boltrablás során, mivel éppen rendkívül ritka Pokémonok után vadásztak - a két járőrt a rendőrautó belső felvételei alapján elbocsátották, az ezután indított munkaügyi pert most vesztették el jogerősen az exrendőrök.

Két Los Angeles-i rendőr ügyében hozott ítéletet a napokban a helyi fellebviteli bíróság egy munkaügyi perben, melyet a két felperes azért indított, mert szerintük a rendőrség jogosulatlanul bocsátotta el őket kötelékéből. A két rendőrjárőrt azután rúgták ki, hogy a rendőrautó belső felvételei alapján kiderült, azért nem válaszoltak egy diszpécseri hívásra, mert éppen ritka Pokémonok után vadásztak.

pokemon_police

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A BBC tudósítása szerint a közelben tartózkodó járőröket 2017. április 15-én riasztották egy bolti rabláshoz, ám a két járőr nem reagált a hívásra, illetve attól számítva legalább 20 percen keresztül olyan helyszínekre autóztak, melyeken a mobiljuk alapján ritka Pokémonokat foghattak be.

Az ügyben érintett két járőr tagadta, hogy szolgálat közben játszottak volna a telefonjukkal, a meghallgatás során pedig azt állították, hogy azért nem válaszoltak a hívásra, mert nem hallották a központi diszpécser szavait. A két ex-járőrt végül a redőrautóba szerelt kamerarendszer buktatta le, a rögzített kép- és hangfelvétel szerint ugyanis közösen döntöttek úgy, hogy nem reagálnak a központ hívására, helyette inkább egy közelben felbukkanó Snorlaxot kapnak el.

A rendőrök képviselője azzal érvelt a bíróság előtt, hogy a rendőrautóban lévő kép- és hangrögzítő rendszert nem lehet privát beszélgetések felvételére használni, így bizonyítékként sem használható fel az ügyben. Ezt az érvelést a bíróság végül elutasította. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról