Szerző: Koi Tamás

2022. január 7. 13:57

Megható doodle-lal köszönti Stephen Hawkingot a Google

Stephen Hawking, korunk egyik legnagyobb elméleti fizikusa holnap töltené a nyolcvanadik születésnapját, melyre a Google egy a tudós ars poeticáját felidéző doodle-lel készült. 

Stephen Hawking halála után is része maradt a popkultúrának, akárcsak Albert Einstein - mindezt jól szemlélteti, hogy korunk egyik legnagyobb elméleti fizikusa születésének nyolcvanadik évfordulóján a Google egy két és fél perces doodle-lel tiszteleg a tudós előtt.

02:31
 

Stephen Hawking's 80th Birthday

Még több videó

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A rövidfilm feleleveníti az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) miatt gyakorlatilag teljesen lebénult, tolószékbe kényszerült tudós ars poeticáját, mindezt teszi azon az ikonikus robothangon, melyen keresztül Hawking évtizedeken keresztül kommunikált a külvilággal. 

Stephen Hawking 76 évesen, 2018 márciusában hunyt el, évtizedekkel túlélve a betegsége felfedezésekor neki jósolt hátrelévő éveket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról