Szerző: Koi Tamás

2021. december 10. 11:59

A rekord eredmények ellenére nem jár automatikus béremelés a Google-nél

Az Alphabet az egyik legjövedelmezőbb vállalkozása a szilíciumvölgynek, ám míg a cég szekerét a pandémia alaposan meglökte, az ezzel járó elszálló infláció miatt nem kapnak kompenzációt a dolgozók.

Nem kompenzálja a dolgozók fizetését idén a Google az éves inflációnak megfelelően - válaszolta egy kérdésre az anyacég első embere, Sundar Pichai egy hét közepén tartott virtuális dolgozói meetingen. Mindezt dacára annak, hogy a vállalat jelentős részben az inflációs hatással járó globális pandémiának köszönhetően szektor egyik legjobban jövedelmező cégévé vált, és immár az ötödik egymást követő negyedévben rekord árbevételt és profitot termel.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A cégvezetés indoklása alapján ugyanakkor az Alphabetnél inkább a nagyobb, teljesítményalapú fizetésemelésekben hisznek, mint a kisebb, néhány százalékos inflációkövető korrekciókban. A társaság az elhúzódó járvány következményeire reflektálva egyébként korábban már korrigálta egyes dolgozók bérét. Ez többnyire fizetéscsökkentéssel járt azok számára, akik otthonról végeznek munkát, és olyan helyen éltek, ahol egyébként a megélhetés költségei alacsonyabbak, mint a munkahelyük körzetében.

Korábbi beszámolók alapján egyes alkalmazottak esetében ez akár 25%-os fizetéscsökkenést is jelenthetett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról