Szerző: Asztalos Olivér

2021. november 22. 17:34

A DDR5-ös modulokat is utolérte a chiphiány

Megannyi termék után az alig pár hete támogatást nyert DDR5-ös modulokat is elérte a félvezetőhiány.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A legújabb generációs rendszermemóriák esetében a DRAM helyett a modulszintű energiamenedzsmentért felelős PMIC-kből nincs elegendő. A chipeket szállító gyártók jelenleg 35 hetes, azaz mintegy 8 hónapos szállítási időt ígérnek. Ennek eredményeképp várhatóan drágulnak majd az amúgy is borsos árú DDR5 modulok, melyeket egyelőre csak az Intel legújabb platformja, az Alder Lake támogat.

ddr5_pmic

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 06:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.