:

Szerző: Koi Tamás

2021. október 13. 09:25

Hivatalosan is megjelent Montenegróban a 4iG

Hétfőn bejegyezték Montenegróban a 4iG helyi leányvállalatát a Podgoricai Cégbíróságon, vélhetően azzal a céllal, hogy a PPF ennek a jogi személynek adja majd el a tulajdonában lévő Telenor Montenegrót.

Leányvállalatot alapított Podgorica városában a 4iG Nyrt, derül ki a cég által közzétett részvényesi tájékoztatóból. A társaság helyi fiókcégét hétfőn jegyezte be a Podgoricai Cégbíróság - az eljárás célja alighanem az, hogy az újonnan alapított cég vehesse majd át az irányítást a Telenor d.o.o., Podgorica (Telenor Montenegro) felett a cseh PPF-fel kötött adás-vételi szerződés részeként.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Telenor Montenegro 338 ezer előfizetőjével és a 2020-ban elért 43 millió eurós árbevételével abszolút piacvezető a montenegrói mobilszolgáltatási szegmensben. A podgoricai központtal működő társaság főbb bevételeit a lakossági és az üzleti előfizetők (67%) biztosítják. A montenegrói Telenor-leányvállalatot 2018-ban vette meg a PPF Csoport a norvég anyacégtől - egy csomagban a magyar, bolgár és szerb leányvállalatokkal.

Az adás-vételi szándékot a felek július 9-én jelentették be és a várakozások szerint november 30-án zárulhat, miután a montenegrói hatóságok is hozzájárultak a tulajdonszerzéshez. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 05:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.