Szerző: Koi Tamás

2021. október 11. 11:15

A MediaMarkt is elindítja online piacterét

Számos más versenytársához hasonlóan a MediaMarkt kereskedelmi lánc is elindítja online értékesítési felületén a partnerek számára fenntartott piacteret, melyen kisebb cégek, vagy akár az eszközök gyártói is megjelenhetnek.

A piac legnagyobb szereplői számára a webes értékesítésből származó bevételek növelésének egyik legkézenfekvőbb módja az online piacterek üzemeltetése, ahol partnerek - legyen szó kis- és középvállalatokról vagy akár globális multikról - értékesíthetik termékeiket. Most a német központú MediaMarkt döntött úgy, hogy beszáll a piactér-üzletbe.

mediamarktlogo

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A kosárérték magazin holland forrás alapján azt írja, hogy az Európa 12 országában jelen lévő kereskedelmi lánc elsőként Németországban nyitotta meg a partnerek számára a regisztrációs lehetőséget, mely ugyanakkor nem csak német kereskedők számára érhető el, így minden olyan vállalkozás csatlakozhat, melynek a telephelye az EU-ban van, az unión belül adózik, van EU-s bankszámlaszáma, helyi raktárkészlete, tudja biztosítani EU-n belüli címre a termékvisszaküldés lehetőségét elállás esetén, valamint német nyelvű ügyfélszolgálatot is üzemeltet.

A MediaMarkt a piacon általánosnak tekintett gyakorlatnak megfelelően havi díjat, illetve értékesítés utáni jutalékot számít fel a kereskedőknek. A cég képviselői a sajtónak a további tervekről annyit árultak el, hogy a következő marketplace-piac Hollandia lesz, de itt aligha áll meg a cég, így előbb-utóbb a magyar MediaMarkt is megnyithatja saját online piacterét - ezt a szegmenst ma szinte kizárólagosan a romániai háttérrel rendelkező eMAG uralja itthon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról