Szerző: Koi Tamás

2021. október 7. 13:40

Megszabadítja az idegesítő erős hitelesítéstől ügyfeleit a Budapest Bank

Az Európai Unió második pénzforgalmi irányelve (PSD2) számos innovatív, digitális szolgáltatásokat egyszerűbbé és biztonságosabbá tevő megoldás bevezetésére teremtette meg a lehetőséget, de a biztonságnak ezúttal is ára volt.

Megszabadítja ügyfeleit az online vásárlásokat a PSD2 irányelv hatályba lépése óta kísérő SMS-es vagy applikáción keresztül történő hitelesítési folyamat kálváriáitól a Budapest Bank.

A pénzintézet a törvény által biztosított lehetőségekkel élve mostantól abban az esetben eltekint a procedúrától, ha a kereskedő "megbízhatónak minősül" a bank belső rendszerei alapján. Vagy ahogy a Budapest Bank fogalmaz:

Mostantól egy intelligens, innovatív rendszer figyeli a gyakran ismétlődő tranzakciókat, így a már azonosított, megbízhatónak ítélt kereskedőknél nem lesz szükség az erős ügyfél-hitelesítésre.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Budapest Bank igyekszik minden ügyfelét arról biztosítani, hogy ha a rendszer netán tévedne, és olyan tranzakciót is biztonságosnak ítél, amely nem teljesen az, az ebből eredő esetleges visszaélések után a számlát a bank állja. A szervezet a mai naptól minden ügyfelénél bekapcsolja a fent részletezett, pozitív megkülönböztetésen alapuló rendszert.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról