Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 4. 15:19

Jobban fogy itthon az asztali PC, mint tavaly ilyenkor

A tanév első heteiben jelentősen több asztali gép talált gazdára az eMAG-nál és az Extreme Digitalnál, mint tavaly ilyenkor, miközben jelentősen nőtt az Apple-gépek forgalma is.

Szeptemberben az eMAG-nál 190 százalékkal, az Extreme Digitalnál pedig 65 százalékkal több asztali számítógép fogyott, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az utóbbi áruház esetében azért alacsonyabb a növekedés mértéke, mert a két márka közül alapesetben az Extreme Digitalnál erősebb a számítógépek eladása - derül ki a két cég közös sajtóközleményéből.

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban?

Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban? Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Bár a noteszgépek népszerűbbek mindkét márka esetében, azonos árkategóriában egy asztali PC-ből jellemzően nagyobb teljesítményűt lehet vásárolni, ezért utóbbiak sokak számára továbbra is kedvezőbb választásnak bizonyulnak, különösen olyan számításigényes felhasználás esetén, mint a videojáték, vagy a grafikai és videoszerkesztés.

Bár a back-to-school szezon fontos heteiben eladott desktop gépek döntő többsége általában windowsos volt, vagy annak a használatára előkészített konfiguráció, idén szeptemberben az Apple-gépek népszerűsége sokat javult: míg tavaly ilyenkor az eMAG-nál egyetlen ilyen gép sem szerepelt a top 10-ben, idén szeptemberben három kompakt méretű, M1 processzoros Apple Mac mini modell is bekerült ezek közé. Az Apple termékei egyébként a vizsgált időszakban a termékkategória csaknem ötödét generálták.

A tanév első heteiben az eMAG-nál a Dell, az Extreme Digitalnál pedig az Asus adta el a legtöbb asztali PC-t, a bruttó eladási átlagár az előbbi márka esetében 230 ezer forint, az utóbbi esetben 220 ezer forint körül alakult. Az Apple számítógépeit csak operációs rendszerrel együtt lehet megvenni, míg a többi asztali PC-nek 15-20 százalékát kérik Windowszal együtt.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.