Szerző: Asztalos Olivér

2021. szeptember 14. 14:26

Tajvanon is újabb gyárat húzna fel a TSMC

A Nikkei információ szerint az USA és Németország mellett Tajvanon felhúzna egy gyárat a TSMC.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az iparági pletykák szerint a piacvezető bérgyártó a dél-tajvani Kaohsiung városa mellett építheti meg a következő chipgyárát. A vállalatnak ez lehet majd a legdélebben fekvő üzeme a szigetországban, amely így viszonylag közel helyezkedne el a Tainanban található gyáraktól. Amennyiben az információk helytállóak, az egyelőre még csak papíron létező beruházás a 7 és 6 nanométeres csíkszélességekkel termelne majd, valamikor 2023-2024-től kezdődően.

A TSMC számára nem triviális feladat Tajvan határain belül maradni. A mindössze 36 000 négyzetkilométeres szigetország nagyjából kétharmad része hegyes-dombos, a fennmaradó, ilyen nagy kaliberű építkezésekre alkalmas sík terület pedig már szinte teljesen beépített. A Nikkei szerint Kaohsiungban sem lesz egyszerű a kivitelezés. A délen fekvő város népsűrűsége rendkívül magas, ezért az üzemhez szükséges vízellátáshoz közműves beruházásokat is kell majd végezni a TSMC-nek.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról