:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. szeptember 14. 14:26

Tajvanon is újabb gyárat húzna fel a TSMC

A Nikkei információ szerint az USA és Németország mellett Tajvanon felhúzna egy gyárat a TSMC.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az iparági pletykák szerint a piacvezető bérgyártó a dél-tajvani Kaohsiung városa mellett építheti meg a következő chipgyárát. A vállalatnak ez lehet majd a legdélebben fekvő üzeme a szigetországban, amely így viszonylag közel helyezkedne el a Tainanban található gyáraktól. Amennyiben az információk helytállóak, az egyelőre még csak papíron létező beruházás a 7 és 6 nanométeres csíkszélességekkel termelne majd, valamikor 2023-2024-től kezdődően.

A TSMC számára nem triviális feladat Tajvan határain belül maradni. A mindössze 36 000 négyzetkilométeres szigetország nagyjából kétharmad része hegyes-dombos, a fennmaradó, ilyen nagy kaliberű építkezésekre alkalmas sík terület pedig már szinte teljesen beépített. A Nikkei szerint Kaohsiungban sem lesz egyszerű a kivitelezés. A délen fekvő város népsűrűsége rendkívül magas, ezért az üzemhez szükséges vízellátáshoz közműves beruházásokat is kell majd végezni a TSMC-nek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 06:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.