Szerző: Asztalos Olivér

2021. szeptember 14. 14:26

Tajvanon is újabb gyárat húzna fel a TSMC

A Nikkei információ szerint az USA és Németország mellett Tajvanon felhúzna egy gyárat a TSMC.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Az iparági pletykák szerint a piacvezető bérgyártó a dél-tajvani Kaohsiung városa mellett építheti meg a következő chipgyárát. A vállalatnak ez lehet majd a legdélebben fekvő üzeme a szigetországban, amely így viszonylag közel helyezkedne el a Tainanban található gyáraktól. Amennyiben az információk helytállóak, az egyelőre még csak papíron létező beruházás a 7 és 6 nanométeres csíkszélességekkel termelne majd, valamikor 2023-2024-től kezdődően.

A TSMC számára nem triviális feladat Tajvan határain belül maradni. A mindössze 36 000 négyzetkilométeres szigetország nagyjából kétharmad része hegyes-dombos, a fennmaradó, ilyen nagy kaliberű építkezésekre alkalmas sík terület pedig már szinte teljesen beépített. A Nikkei szerint Kaohsiungban sem lesz egyszerű a kivitelezés. A délen fekvő város népsűrűsége rendkívül magas, ezért az üzemhez szükséges vízellátáshoz közműves beruházásokat is kell majd végezni a TSMC-nek.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 18. 17:54

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.