Szerző: Asztalos Olivér

2021. szeptember 8. 13:54

A Google Pay app végre a magyar Play Store-ban is elérhető

Közel egy évvel a Google Pay magyarországi rajtja után bekerült a fizetési szolgáltatás hivatalos appja a Play Store-ba.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Az érthetetlenül hosszúra nyúlt várakozásra semmilyen magyarázatot nem adott a Google. A vállalat a tavaly novemberi rajt után azt mondta, hogy a Google Pay szolgáltatásait együttműködő partnereink saját mobil applikációikon belül kínálják. Ez azt jelentette, hogy bár maga a Google Pay applikáció nem elérhető Magyarországon, a szolgáltatók ügyfelei használhatják a Google Pay-t internetes vásárlásnál, illetve fizetésnél az üzletekben. Ez azonban nem nyugtatta meg a felhasználók számottevő részét, akik az app hiányában különféle problémákkal küzdöttek. Egyesek már a kártya megfelelő hozzáadásáig sem jutottak el, míg másoknak a támogatott kártyák közötti váltás okozott nehézséget.

A magyar bankok közül elsőként (és azóta is egyedüliként) a K&H jelentkezett Google Pay támogatással még április elején. A pénzintézet ügyfélszolgálatának akkori tájékoztatása szerint az alkalmazásnak legkésőbb május elejével meg kellett volna jelennie a Play Store-ban, ám az égető hiányosságot végül csak most pótolta a Google.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról