:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. szeptember 8. 13:54

A Google Pay app végre a magyar Play Store-ban is elérhető

Közel egy évvel a Google Pay magyarországi rajtja után bekerült a fizetési szolgáltatás hivatalos appja a Play Store-ba.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az érthetetlenül hosszúra nyúlt várakozásra semmilyen magyarázatot nem adott a Google. A vállalat a tavaly novemberi rajt után azt mondta, hogy a Google Pay szolgáltatásait együttműködő partnereink saját mobil applikációikon belül kínálják. Ez azt jelentette, hogy bár maga a Google Pay applikáció nem elérhető Magyarországon, a szolgáltatók ügyfelei használhatják a Google Pay-t internetes vásárlásnál, illetve fizetésnél az üzletekben. Ez azonban nem nyugtatta meg a felhasználók számottevő részét, akik az app hiányában különféle problémákkal küzdöttek. Egyesek már a kártya megfelelő hozzáadásáig sem jutottak el, míg másoknak a támogatott kártyák közötti váltás okozott nehézséget.

A magyar bankok közül elsőként (és azóta is egyedüliként) a K&H jelentkezett Google Pay támogatással még április elején. A pénzintézet ügyfélszolgálatának akkori tájékoztatása szerint az alkalmazásnak legkésőbb május elejével meg kellett volna jelennie a Play Store-ban, ám az égető hiányosságot végül csak most pótolta a Google.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.