:

Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 30. 13:55

Minden szegmense erősödik az okosórák piacának

Továbbra is az Apple uralja az okosórák globális piacát, ám a többi piaci szereplőnek is van tere a növekedéshez, derül ki a szegmens forgalmát elemző Strategy Analytics friss számításaiból.

További jelentős növekedési potenciál rejlik a viselhető eszközök, azokon belül is elsősorban az okosórák piacán, derül ki a Stragegy Analytics frissen közzétett második negyedéves piaci becsléséből. A szegmenst továbbra is az Apple uralja meglehetős magabiztossággal, de ez nem jelenti azt, hogy a kisebb szereplők ne tudnák növelni jelentősen az eladásaikat a még kibontakozóban lévő piacon.

smartwatches

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég szerint a második negyedévben a piac összességében éves szinten mintegy 47%-kal nőtt, a teljes volumen pedig ezzel elérte a 18 millió darabot. Ennek több mint a fele - 9,5 millió darab - volt Apple Watch (jellemzően a kurrens, hatodik generációs modell), kétmillió Samsung és másfél millió Garmin okosóra. 

Érdekesség, hogy a legnagyobb mértékű - 55%-os - növekedést a "futottak még" kategória tudta felmutatni az okosóra-szegmensben az idei második negyedévben, így a fenti márkákon túl jelen lévő szereplők összesen 5,5 millió eszközt szállítottak ebben az időszakban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.