:

Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 27. 13:54

750 millió dolláros jutalmat kapott az Apple élén jubiláló Tim Cook

Amikor Steve Jobs után Tim Cook került az Apple élére, nehezen lehetett elképzelni, hogy valaki a nagy előd örökségét tovább tudja vinni, Cook azonban tíz év alatt a világ legértékesebb vállalatává tette az Apple-t.

Keddhez képest tíz éve, 2011. augusztus 24-én nevezték ki az Apple élére Tim Cookot, aki igazán meggyőző tízéves ciklust tudhat maga mögött, rácáfolva azokra, akik úgy gondolták, Steve Jobs halála után a cég gyors hanyatlásba kezd majd. Az Amerikai Tőzsdefelügyelethez benyújtott papírok szerint Cook munkáját ötmillió Apple-részvénnyel honorálták, amit a cégvezető jórészt pénzzé is tett azóta - csaknem 750 millió dollár értékben.

cook_jobs
cook és jobs 2010-ben (forrás: getty images)

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A részvénycsomag-juttatás kezdetektől része volt Tim Cook szerződésének, attól függően, hogy a cupertinói cég hogyan teljesít más óriáscégekhez és iparági szereplőkhöz képest a S&P top500-as listáján. Tekintve, hogy az elmúlt három évben az Apple papírjainak értéke 191,83%-kal nőtt, mostanra pedig a cég a világ legértékesebb vállalata, Cook minden kétséget kizáróan jogosulttá vált a juttatásra, amiből egy 10 millió dollár értékű részvénycsomagot karitatív szervezeteknek adott.

A beadvány szerint egyébként az Apple papírjainak értéke Tim Cook 2011-es vezérigazgatói kinevezése óta több mint 1200%-kal nőtt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.