:

Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 9. 13:19

Szabadlábra helyezték a Samsung első emberét

A hét végén elhagyhatja a börtönt Lee Jae-yong, a Samsung első embere, ezzel a dél-koreai mammutcég visszakapja vezetőjét, mely apja után örökölte a posztot a vállalat élén.

Feltételesen szabadlábra helyezték Lee Jae-yongot, a Samsung első emberét, aki két részletben összesen 18 hónapot töltött börtönben, miután többrendbeli vesztegetés és csalás miatt bűnösnek mondta ki a bíróság. Az 53 éves üzletember szabadon bocsátásához jó magaviselete mellett hozzájárult a közvélemény szokatlanul nagy szimpátiája is.

samsung_lee

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Lee-nek idén januárban kellett azonnali hatállyal börtönbe vonulnia, miután az illetékes bíróság egy tavaly újranyitott vesztegetési ügy kapcsán két és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a csebol csúcsán aktuálisan álló örököst. Lee apja betegségének kezdete óta vezette az óriásvállalatot, ám elődjéhez hasonlóan több alkalommal is konkrét vesztegetési ügyekkel és vesztegetési kísérletekkel összefüggésben került reflektorfénybe.

Bár a Samsung napi működésére (eddig) nem gyakorolt látható hatást Lee távolmaradása a vezetéstől, a cég működési struktúrája hosszú távon predesztinálja, hogy a fontosabb stratégiai döntések nem születnek meg időben.

Ilyen döntés lehet a 17 milliárd dollár értékű amerikai beruházás véglegesítése, illetve jóváhagyása, emellett szakértők kiemelik, hogy a Samsung 2016 óta nem hajtott végre számottevő akvizíciót, melynek oka szintén a legfelsőbb vezetés jogi és büntetésvégrehajtási afférjaira vezethető vissza.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.