Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 11. 13:04

2 milliárdos Intel felvásárlás a láthatáron

A Bloomberg szerint rendhagyó felvásárlásra készül az Intel, amely egy, az x86-tól eltérő utasításarchitektúrára építő chiptervezőt kebelezhet be.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Iparági pletykák szerint hamarosan az Intelé lehet RISC-V-alapú processzorokat fejlesztő SiFive. A Bloomberg információ szerint a tavaly még 500 millió dolláros értékűre becsült startup egy 2 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot kapott a félvezetőpiac legnagyobb szereplőjétől. A SiFive jelenleg nagyteljesítményű RISC-V processzorok fejlesztésével foglalkozik. Amennyiben az üzlet megvalósul, azzal a szabadon használható, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő RISC-V ökoszisztéma komoly hátszelet kaphat az Inteltől.

sifive

 

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 20. 15:30

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.