Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 11. 13:04

2 milliárdos Intel felvásárlás a láthatáron

A Bloomberg szerint rendhagyó felvásárlásra készül az Intel, amely egy, az x86-tól eltérő utasításarchitektúrára építő chiptervezőt kebelezhet be.

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban?

Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban? Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Iparági pletykák szerint hamarosan az Intelé lehet RISC-V-alapú processzorokat fejlesztő SiFive. A Bloomberg információ szerint a tavaly még 500 millió dolláros értékűre becsült startup egy 2 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot kapott a félvezetőpiac legnagyobb szereplőjétől. A SiFive jelenleg nagyteljesítményű RISC-V processzorok fejlesztésével foglalkozik. Amennyiben az üzlet megvalósul, azzal a szabadon használható, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő RISC-V ökoszisztéma komoly hátszelet kaphat az Inteltől.

sifive

 

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.