Szerző: Koi Tamás

2021. június 9. 13:10

Megint átalakul az androidos keresőválasztó

Az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetéseket követően ismét átalakítja egy korábbi versenyjogi eljárás nyomán kötelezően alkalmazandó keresőválasztóját Android platformon a Google.

Szeptembertől megváltoztatja az újonnan értékesített, illetve gyári visszaállítással újra használatba vett androidos készülékeken megjelenő keresőválasztó panelját, illetve annak működési hátterét a Google. A rendszer egy máig rekord nagyságú, ötmilliárd eurós bírság kiszabásával végződő uniós versenyjogi eljárás folyományaként vezette be a keresőcég, ám sem a Bizottság, sem a konkurensek nem lelkesedtek különösebben azért, hogy a Google a keresőpanelen megjelenő konkurensektől licitalapon pénzt szed.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Végül a visszajelzések alapján szakít e gyakorlattal a vállalat, mely szeptembertől ingyenesen biztosítja a versenytársaknak a megjelenési lehetőséget a keresőválasztó panelben, ráadásul az itt feltüntetett szolgáltatók listája is bővül, maximum 12 résztvevőre.

Egyes, korábbi kritériumok ugyanakkor továbbra is érvényben maradnak, így például csak olyan cég jelenhet meg a keresőválasztóban, mely általános keresőszolgáltatást, vagyis nem valamilyen specifikus keresőtevékenységet támogat, emellett a rendszer bárki számára elérhető appal kell rendelkezzen a Google Play Áruházban.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 24. 05:56

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!