Szerző: Koi Tamás

2021. június 9. 13:10

Megint átalakul az androidos keresőválasztó

Az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetéseket követően ismét átalakítja egy korábbi versenyjogi eljárás nyomán kötelezően alkalmazandó keresőválasztóját Android platformon a Google.

Szeptembertől megváltoztatja az újonnan értékesített, illetve gyári visszaállítással újra használatba vett androidos készülékeken megjelenő keresőválasztó panelját, illetve annak működési hátterét a Google. A rendszer egy máig rekord nagyságú, ötmilliárd eurós bírság kiszabásával végződő uniós versenyjogi eljárás folyományaként vezette be a keresőcég, ám sem a Bizottság, sem a konkurensek nem lelkesedtek különösebben azért, hogy a Google a keresőpanelen megjelenő konkurensektől licitalapon pénzt szed.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Végül a visszajelzések alapján szakít e gyakorlattal a vállalat, mely szeptembertől ingyenesen biztosítja a versenytársaknak a megjelenési lehetőséget a keresőválasztó panelben, ráadásul az itt feltüntetett szolgáltatók listája is bővül, maximum 12 résztvevőre.

Egyes, korábbi kritériumok ugyanakkor továbbra is érvényben maradnak, így például csak olyan cég jelenhet meg a keresőválasztóban, mely általános keresőszolgáltatást, vagyis nem valamilyen specifikus keresőtevékenységet támogat, emellett a rendszer bárki számára elérhető appal kell rendelkezzen a Google Play Áruházban.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 03:55

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.