Szerző: Koi Tamás

2021. június 9. 13:10

Megint átalakul az androidos keresőválasztó

Az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetéseket követően ismét átalakítja egy korábbi versenyjogi eljárás nyomán kötelezően alkalmazandó keresőválasztóját Android platformon a Google.

Szeptembertől megváltoztatja az újonnan értékesített, illetve gyári visszaállítással újra használatba vett androidos készülékeken megjelenő keresőválasztó panelját, illetve annak működési hátterét a Google. A rendszer egy máig rekord nagyságú, ötmilliárd eurós bírság kiszabásával végződő uniós versenyjogi eljárás folyományaként vezette be a keresőcég, ám sem a Bizottság, sem a konkurensek nem lelkesedtek különösebben azért, hogy a Google a keresőpanelen megjelenő konkurensektől licitalapon pénzt szed.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Végül a visszajelzések alapján szakít e gyakorlattal a vállalat, mely szeptembertől ingyenesen biztosítja a versenytársaknak a megjelenési lehetőséget a keresőválasztó panelben, ráadásul az itt feltüntetett szolgáltatók listája is bővül, maximum 12 résztvevőre.

Egyes, korábbi kritériumok ugyanakkor továbbra is érvényben maradnak, így például csak olyan cég jelenhet meg a keresőválasztóban, mely általános keresőszolgáltatást, vagyis nem valamilyen specifikus keresőtevékenységet támogat, emellett a rendszer bárki számára elérhető appal kell rendelkezzen a Google Play Áruházban.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról