Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 28. 11:56

Apa kezdődik: két fertőzött gyármunkást talált a TSMC

Már a TSMC-hez is elért a koronavírus újabb hulláma, amely szélsőséges esetben befolyásolhatja a termelést. A különféle chipek ellátása már hónapok óta rendkívül szűkös, egy esetlegesen tovább mélyülő hiány pedig újabb áremelkedésekhez vezetne a világpiacon.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A piacvezető bérgyártó megerősítette, hogy két gyárban dolgozó munkatársukat COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálták. A TSMC időközben már 10 kontaktszemélyt is azonosított akiket hazaküldtek, illetve megfigyelés alatt tartanak. A vállalat eközben elvégezte az ilyenkor kötelező fertőtlenítést, mindezek eredményeként pedig állítja, az eset nem fogja befolyásolni a gyártást. Ahogy arról a HWSW a napokban beszámolt, a járvány egy újabb hulláma érte el Tajvant, miközben eddig a lakosság csupán 1 százalékát sikerült beoltani a vakcinahiány miatt.

twcovid

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról