Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 18. 12:47

Megúszott egy áramkimaradást a félvezetőpiac

Egy, Tajvan teljes szigetét érintő rövid áramellátási zavar váltott ki kisebb riadalmat a szigeten található félvezetőgyáraknál.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A múlt csütörtökön a Hsinta hőerőmű által okozott feszültségingadozás szerencsére nem okozott károkat, mind a TSMC, mind pedig az ugyancsak tajvani UMC termelése megúszta a rövid ideig tartó megingást, a vészforgatókönyvnek megfelelőn pedig beindították az ilyen esetekre beállított generátorokat. Legutóbb épp egy hónapja sújtotta egy komolyabb kimaradás a TSMC Fab 14B üzemét. Az előzetes hírek szerint számottevő károkat okozott, hogy egy munkagép átvágta a Taipowerhez tartozó egyik fővezetéket.

 

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:38

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.