Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 18. 12:47

Megúszott egy áramkimaradást a félvezetőpiac

Egy, Tajvan teljes szigetét érintő rövid áramellátási zavar váltott ki kisebb riadalmat a szigeten található félvezetőgyáraknál.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A múlt csütörtökön a Hsinta hőerőmű által okozott feszültségingadozás szerencsére nem okozott károkat, mind a TSMC, mind pedig az ugyancsak tajvani UMC termelése megúszta a rövid ideig tartó megingást, a vészforgatókönyvnek megfelelőn pedig beindították az ilyen esetekre beállított generátorokat. Legutóbb épp egy hónapja sújtotta egy komolyabb kimaradás a TSMC Fab 14B üzemét. Az előzetes hírek szerint számottevő károkat okozott, hogy egy munkagép átvágta a Taipowerhez tartozó egyik fővezetéket.

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.