Szerző: Koi Tamás

2021. május 11. 13:41

Már nemzetközi átutalás is indítható a Google Pay-jel

Az Alphabet is részt követel magának az interperszonális nemzetközi pénzforgalom lebonyolításából, ennek egyik első lépéseként a cég a Google Pay szolgáltatásával immár külföldre is lehet pénzt küldeni.

Belép a nemzetközi pénzforgalmi piacra a Google, mely a Wise-zal és a Western Unionnal karöltve immár a Google Payen keresztül is lehetővé teszi jellemzően kisebb összegek utalását. A szolgáltatás egyelőre meglehetősen korlátozott elérést biztosít, hiszen egyelőre csak az Egyesült Államokban élő felhasználók küldhetnek pénzt, ők is csak Indiába és Szingapúrba, azonban még idén elérhető lesz a funkció a két említett nemzetközi pénzküldőhálózat teljes ügyfélállománya számára.

gpay

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A piac mindenesetre még tartogat magában növekedési lehetőséget és persze a rendszerint magas jutalékok miatt bevételforrást is. Egyes számítások szerint ma mintegy 250 millió ember küld kisebb-nagyobb rendszerességgel pénzt másoknak elektronikusan - a Citi úgy kalkulál, hogy az így megmozgatott pénzállomány összege elérheti az 500 milliárd dollárt évente. A nemzetközi pénzküldést végző szolgáltatók eközben átlagosan nagyjából 6,5%-os jutalékkal dolgoznak.

A Google nem véletlenül választotta ki kezdetben a fent említett piacokat, az Egyesült Államokban élők küldik ugyanis tradicionálisan a legtöbb pénzt külföldre, míg Indiába folyik így be a legtöbb pénz - csak 2019-ben egyes felmérések szerint mintegy 80 milliárd dollár.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 13:18

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.