Szerző: Koi Tamás

2021. május 11. 13:41

Már nemzetközi átutalás is indítható a Google Pay-jel

Az Alphabet is részt követel magának az interperszonális nemzetközi pénzforgalom lebonyolításából, ennek egyik első lépéseként a cég a Google Pay szolgáltatásával immár külföldre is lehet pénzt küldeni.

Belép a nemzetközi pénzforgalmi piacra a Google, mely a Wise-zal és a Western Unionnal karöltve immár a Google Payen keresztül is lehetővé teszi jellemzően kisebb összegek utalását. A szolgáltatás egyelőre meglehetősen korlátozott elérést biztosít, hiszen egyelőre csak az Egyesült Államokban élő felhasználók küldhetnek pénzt, ők is csak Indiába és Szingapúrba, azonban még idén elérhető lesz a funkció a két említett nemzetközi pénzküldőhálózat teljes ügyfélállománya számára.

gpay

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A piac mindenesetre még tartogat magában növekedési lehetőséget és persze a rendszerint magas jutalékok miatt bevételforrást is. Egyes számítások szerint ma mintegy 250 millió ember küld kisebb-nagyobb rendszerességgel pénzt másoknak elektronikusan - a Citi úgy kalkulál, hogy az így megmozgatott pénzállomány összege elérheti az 500 milliárd dollárt évente. A nemzetközi pénzküldést végző szolgáltatók eközben átlagosan nagyjából 6,5%-os jutalékkal dolgoznak.

A Google nem véletlenül választotta ki kezdetben a fent említett piacokat, az Egyesült Államokban élők küldik ugyanis tradicionálisan a legtöbb pénzt külföldre, míg Indiába folyik így be a legtöbb pénz - csak 2019-ben egyes felmérések szerint mintegy 80 milliárd dollár.

a címlapról