Szerző: Koi Tamás

2021. május 3. 13:39

Eladhatja az AOL-t és a Yahoo-t a Verizon

Napokon belül bejelenthetik, hogy eladja média- és hirdetési érdekeltségeit a Verizon. A cég visszatérve a gyökerekhez inkább a távközlési infrastruktúrába ölne pénzt a jövőben.

Napokon belül nyilvánosságra hozhatják, hogy az amerikai Verizon megválik az AOL-tól és a Yahoo-tól, ezzel az elsősorban a távközlési iparban motorozó cég végleg visszavonul az amerikai média- és hirdetési piacról. A 4 és 5 milliárd dollárra taksált üzletet az Apollo nevű magántőke-alappal hozhatják tető alá - írja a The New York Times.

verizon_store

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Tekintve, hogy az AOL-t 2015-ben 4,4 milliárd dollárért, a Yahoo-t pedig 2017-ben 4,5 milliárd dollárért vásárolta meg a Verizon, a bevásárlás így utólag nem bizonyult az évszázad üzletének. Illetve úgy általában véve a médiaipari szereplés sem állt jól a távközlési óriásnak, így a vállalat már egy 2019-ben bejelentett átalakítási tervekkel összhangban megkezdte a médiaérdekeltségek értékesítését, elsőként a HuffPost és a BuzzFeed áruba bocsátásával.

Az értékesítésből várhatóan befolyó összeget minden bizonnyal a mobilos infrastruktúra-fejlesztésre fogja fordítani a cég, mely csak idén márciusban 53 milliárd dollárért licencelt új, országos 5G-s spektrumokat az Egyesült Államokban, illetve csak a meglévő hálózat bővítésére mintegy tízmilliárd dollárt szán a következő években.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról