Szerző: Koi Tamás

2021. április 28. 13:54

Hatalmas vagyont hagyott hátra a Samsung tavaly elhunyt elnöke

Szerdán bejelentette a Samsung tavaly októberben elhunyt elnökének családja, hogy milyen körülmények közt zajlik majd az óriáscég egykori első emberének vagyonfelosztása.

A Samsung tavaly októberben elhunyt elnöke, Lee Kun-hee (vagy Li Künhi) óriási vagyont hagyott hátra örököseinek, amellett, hogy a cseboloknál megszokott örökösödési rend szerint - kvázi mint egy uralkodódinasztiában - legidősebb közvetlen leszármazottja válik az óriásvállalat első számú vezetőjévé. A család szerdán tájékoztatta a nyilvánosságot - és így elsősorban a befektetőket - az örökösödési eljárás első részleteiről.

kunhee_funeral
érkezik a család Kun-hee temetésére (élen Lee Jae-yong)

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az eljárás egyik nyitott kérdése az volt, hogy Li Künhi mintegy 26 ezer milliárd dél-koreai wonra (ez átszámítva csaknem hétezer-milliárd forint) becsült vagyona után mekkora örökösödési illetéket kell majd fizetniük az örökösöknek. A család közleménye szerint az örökösödési illeték teljes összege

12.000.000.000.000

dél-koreai won lett (ami egyébként napi árfolyamon számolva nagyjából 3200.000.000.000 forintnak felel meg). Ezen felül az örökösök beleegyeztek, hogy a néhai családfő pontosan meg nem határozott értékű privát műkincsgyűjteményét az államnak ajándékozzák. A család az illetéket részletekre bontva, öt éven keresztül fizeti majd be a megállapodás szerint. 

A családi vállalkozás vezetésének, illetve a (vállalati) tulajdonrészek öröklése kapcsán folyó egyezkedést némileg beárnyékolja, hogy az elhunyt első számú örökösét, Lee Jae-yongot egy 2017-es vesztegetési ügy kapcsán idén februárban perújrafelvételt követően két és fél év azonnal letöltendő szabadságvesztésre ítélte a helyi legfelsőbb bíróság.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.